Kotivinkki

Mehevä porkkanaleipä

0
0


 

Tulosta
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ainekset

  • 1¼ dlporkkanaraastetta
  • 25 ghiivaa
  • 2½ dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ dlsiirappia
  • 1 dlpiparkakkumaustetta
  • 1 dlhasselpähkinärouhetta
  • noin 6 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlruisjauhoja
  • ¼ dlöljyä
  • rasvaa vuokien voiteluun

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Raasta porkkanat raastimen pienimmällä terällä.

2. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää nesteeseen suola, siirappi, piparimauste ja porkkanaraaste.

3. Sekoita jauhot keskenään ja alusta ne taikinaan vähitellen. Taikina saa jäädä löysähköksi. Lisää lopuksi öljy taikinaan.

4. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

5. Voitele vuoka tai vuoat ja laita taikina vuokaan.

6. Kohota leipiä vielä liinan alla puoli tuntia.

7. Paista leipä uunin alaritilällä 175 asteessa 40–50 minuuttia.

8. Jäähdytä leipää hetki ennen kumoamista.

Kuvan auringonkukan mallinen leipä on paistettu silikonivuoassa. Niitä on tarjolla hyvin varustetuissa marketeissa, tavaratalojen talousosastoilla ja keittiötarvikeliikkeissä.

MITÄ PIDIT?
0