0(0)
Porkkanakierreleipä – herkullinen yrttivoi viimeistelee näyttävän leipomuksen
munaton
kasvis
1 h 40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 20 min
Rouhean kierreleivän nesteenä toimii porkkanasose, eikä muuta nestettä tarvita. Päälle levitettävä yrttivoi tekee leivästä vastustamattoman. Nosta tarjolle vaikkapa brunssipöytään tai keiton kaveriksi!
Julkaistu 21.3.2023
Kotivinkki
Reseptin ainekset 1 leipä
3 dlporkkanasosetta tai porkkanaista sosekeittoa
25 ghiivaa tai ½ ps kuivahiivaa
1 rkl juoksevaa hunajaa tai siirappia
1 tlsuolaa
noin 6 dlsämpyläjauhoja (esim. kolmen viljan)
½ dlauringonkukansiemeniä
2 rklrypsiöljyä tai voisulaa
Yrttivoi
100 gvoita
1valkosipulinkynsi
1 dltuoreyrttejä hienonnettuna (persiljaa, lehtipersiljaa, timjamia, basilikaa, rakuunaa)
⅓ tlsuolaa

Porkkanakierreleipä – ohje:

  1. Lämmitä porkkanasose noin 42-asteiseksi. Sekoita hiiva soseeseen. Lisää hunaja, suola ja vähitellen jauhoja.
  2. Sekoita auringonkukansiemenet ja öljy taikinaan. Alusta loput jauhot. Taikina on sopivaa, kun se irtoaa kulhon reunoilta pehmeäksi palloksi. Jauhomäärä riippuu soseen ja sämpyläjauhojen koostumuksesta.
  3. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  4. Painele taikinasta ilmakuplat pois. Tee työpöydälle tilaa, jotta saat mahtumaan 1,5 metriä pitkän pötkön. Pyörittele taikinasta noin 2,5 sentin paksuinen ja 1,5 metrin pituinen pötkö.
  5. Halkaise pötkö pitkittäin keskeltä, niin että toinen pää jää kiinni. Kieputa säikeet toistensa ympäri kierteelle. Kieputa kierre edelleen spiraaliksi leivinpaperin päälle pellille.
  6. Kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
  7. Paista leipää 200 asteessa uunin keskitasolla 20−30 minuuttia.
  8. Sekoita yrttivoi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna yrtit. Pehmitä voi ja sekoita muut aineet siihen.
  9. Voitele porkkanakierreleivän pinta yrttivoilla heti uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa loppu yrttivoi erikseen.

Vinkki!

Yrttivoin tilalla voit tarjota leivän kanssa tuorejuustoa, hummusta, oliivi- tai avokadotahnaa.

Kommentoi »