Kotivinkki

Mehevä porkkanakakku

1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h
Tähän porkkanakakkuun tulee mehevyyttä paitsi porkkanasta, myös ananasmurskasta. Suolapähkinät tuovat kakkuun kivaa suutuntumaa.
3.5
0
Julkaistu: 17.6.2010


Ainekset (6-8 annosta)

  • 1 dlsuolapähkinöitä
  • 5 dlhienojakoista porkkanaraastetta
  • 1 dlananasmurskaa
  • 2 dlöljyä
  • 3kananmunaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlsokeria
  • 3 tlleivinjauhetta
  • 2 tlkanelia

Pinnalle

  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
Tulosta

1. Voitele irtoreunainen kakkuvuoka.

2. Murskaa suolapähkinät huhmareessa tai monitoimikoneessa.

3. Sekoita pähkinämurska, porkkanaraaste, ananasmurska, öljy ja munat kulhossa.

4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos sitten taikinaan. Sekoita.

5. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua uunin alaritilätasolla 175 asteessa noin 1 tunti.

6. Anna kakun jäähtyä hyvin.

7. Sekoita tomu- ja vaniljasokeri tuorejuustoon ja levitä seos mehevän porkkanakakun pinnalle. Vinkki: Voit tehdä kakun myös ilman pähkinöitä.

Kommentoi »