1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, -leseet ja sokeri. Lisää rasva jauhoseokseen ja nypi se sormin taikinaksi. Lisää vesitilkka taikinaan.
2. Laita taikina jääkaappiin vetäytymään noin tunniksi.
3. Laita puolukat, vesitilkka ja kanelitanko kattilaan. Keitä seosta hiljalleen noin 10 minuuttia.
4. Kuori ja paloittele omenat. Lisää omenat ja hillosokeri puolukoiden sekaan. Keitä täytettä noin 5 minuuttia.
5. Jäähdytä täyte ja poista kanelitanko.
6. Voitele vuoka. Kauli taikina sopivaksi levyksi ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Tee lopusta taikinasta nauhoja ristikoksi piiraan päälle.
7. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle ja asettele ristikko täytteen päälle.
8. Paista piirasta 200 asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
9. Tarjoile piiraan kanssa vaniljakastiketta tai -jäätelöä.