Maku

Mehevä mustikka-marenkipiirakka

1 h
3.7
1

Mehevä mustikka-marenkipiirakka

Teksti Midi Vuorela
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 200 gmurotaikinaa (pakaste)
  • 4 dlmustikoita
  • 230 gvadelmamarmeladia

Pinnalle

  • 2 kplvalkuaista
  • 3/4 dlsokeria

Tarjoiluun

  • 4 dlvaniljakastiketta

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele sulanut taikina Ø 23 sentin piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa ensin ilman täytettä 5–10 min. Survo mustikat ja sekoita paistonkestävä vadelmamarmeladi joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Paista noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vatkauksen loppuvaiheessa. Levitä marenkivaahto jäähtyneen mustikkapiiraan päälle pehmeästi aaltoilleen ja työnnä piiras 225 asteiseen uuniin. Ota mustikka-marenkipiiras uunista, kun marenki on vaaleanruskea.

Tarjoa mustikka-marenkipiirakka jäähdytettynä vaniljakastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä