Maku

Mehevä lasagne

1 h 5 min
5
2

Mehevä lasagne

Astetta parempi lasagne herkkusienien ja sinihomejuustokastikkeen kera. Mausta tuhti jauhelihakastike porkkanalla, basilikalla, punaviinillä sekä worchesterinkastikkeella ja kaada joka toiseen kerrokseen pehmeän täyteläistä juustokastiketta. Tulos on varmasti herkullinen.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 600 gsika-nauta jauhelihaa
  • 3 kplvalkosipulin kynsiä
  • 2 kplsipulia
  • 250 gherkkusieniä
  • 1 kplporkkanaa
  • 300 gtomaatteja
  • 400 gvalkosipulitomaattimurskaa
  • 1,5 dlpunaviiniä
  • 2 rklworchesterinkastiketta
  • 2 rkltomaattipyrettä
  • 0,5 dltuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 10-12 kpllasagnelevyjä

juustokastike

  • 80 gvoita
  • 50 gjauhoja
  • 9 dltäysmaitoa
  • 200 gsinihomejuustoa

Lisäksi

  • Öljyä paistamiseen sekä suolaa ja pippuria jauhelihan maustamiseen.

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN35 min

Paista pannulla oliiviöljyssä silputut sipulit pehmeäksi ja lisää pieneksi silputtu porkkana, siivutetut sienet sekä kuutioidut tomaatit. Anna pehmetä jonkin aikaa ja siirrä sitten sivuun. Paista jauheliha kypsäksi, mausta suolalla ja pippurilla, kaada joukkoon punaviini ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon vihannekset, tomaattikastike sekä mausteet ja anna hautua rauhassa justokastikkeen valmistuksen ajan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, mustaapippuria ja vaikka chilirouhetta.

Valmista juustokastike kasarissa. Sulata voi ja anna hieman ruskistua, lisää jauhot ja sekoita hyvin voihin. Lisä maito hyvin sekoittaen pienissä erissä ja anna kastikkeen paksuuntua. Lisää lopuksi sinihomejuusto pieninä palasina ja anna sulaa.

Laita isoon vuokaan alimmaiseksi jauhelihakastiketta, lasagnelevyjä ja päälle juustokastiketta ja toista niin, että päällimmäiseksi jää kerros juustokastiketta. Kypsennä uunissa 200 asteessa reilu puoli tuntia. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä