Maku

Mehevä juustopiiras

5 h 30 min
3.5
0

Mehevä juustopiiras

Teksti Katri Schröder
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 250 gpiparkakkutaikinaa (pakaste)

Täyte

  • 5 kplliivatelehteä
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 200 gtuorejuustoa
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 200 graejuustoa
  • 150 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (murusteltuna)
  • 480 gpäärynää (säilyke)

Tee näin

5 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN5 h

Ota toinen taikinalevyistä huoneenlämpöön sulamaan noin 30 minuutiksi. Toisen voit käyttää myöhemmin tai leipoa siitä pieniä piparkakkuja.

Kauli sulaneesta taikinasta ohut pyöreä levy. Painele levy leivinpaperilla vuoratun Ø 24 cm irtopohjaisen vuoan pohjalle ja reunoille niin, että reunat nousevat noin 4 cm. Nosta päälle leivinpaperilevy ja kaada sen päälle, esim. kuivattuja herneitä painoksi. Paista pohjaa 200 asteessa ensin 15 minuuttia.

Poista herneet ja paperi ja jatka paistamista vielä 3–4 minuuttia. Nosta pohja jäähtymään ritilän päälle.

Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Pehmennä toisessa kulhossa tuorejuusto ja mausta se sokereilla. Sekoita joukkoon raejuusto ja sinihomejuustomuruset. Valuta säilykepäärynät, mutta säästä muutama ruokalusikallinen nestettä kattilaan. Kuumenna liemi ja liuota siihen puristetut liivatteet.

Pilko puolet päärynöistä paloiksi ja sekoita juustoseokseen. Valuta liivateliemi ohuena nauhana seokseen ja sekoita kunnolla. Kääntele joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada seos jäähtyneen piparkakkupohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä ensin noin tunnin ajan.

Leikkaa loput päärynöistä ohuiksi viipaleiksi ja levitä hieman hyytyneen kakun pinnalle viuhkoiksi. Anna kakun hyytyä kylmässä peitettynä vielä noin 4 tuntia tai yön yli ennen tarjoamista.

•Voit myös pakastaa valmiin juustopiiraan.

•Raikasta tuhtia juustopiirakkaa pakastemarjoista soseutetulla kastikkeella.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä