Kotivinkki

Mehevä gluteeniton mansikkajuustokakku

12 h 50 min
5
9

Mehevä gluteeniton mansikkajuustokakku

GL
9
5
Mansikkajuustokakku on paitsi kaunis myös raikas ja mehukas. Makua tulee pakastemansikoiden lisäksi mansikkalikööristä. Korvaa halutessasi likööri lisäämällä täytteeseen kaksi teelusikallista vaniljasokeria ja liuottamalla liivatteet yhteen ruokalusikalliseen sitruunamehua.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (n. 16 annosta)

Kakkupohja

  • 4munaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 ½ dlmantelijauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Jauhotus

  • voita
  • mantelijauhetta

Mansikkajuustokakun täyte

  • 500 gkotimaisia pakastemansikoita
  • 5liivatelehteä
  • kylmää vettä
  • 200 gtuorejuustoa
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlmansikkalikööriä (esim. Pople)
  • 2 dlvispikermaa

Mansikkajuustokakun koristeluun

  • suklaaraemakeisia
  • syötäviä kukkia
  • (tomusokeria)

Tee näin

12 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN12 h

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi mantelijauhoihin perunajauho ja leivinjauhe. Kääntele jauhot munavaahtoon varovasti nostellen. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele reunat voilla ja jauhota mantelijauheella. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla 175-asteessa noin 30 minuuttia. Ota kakku uunista. Irrota kakun reunoja tarvittaessa veitsellä vuoasta, jotta kakku pääsee jäähtyessään laskeutumaan repeämättä.

2. Irrota vuoka ja leikkaa kakku kahteen kerrokseen. Vuoraa vuoan pohja uudella leivinpaperilla ja nosta alempi kerros vuokaan.

3. Valuta sulaneita mansikoita lävikössä, kunnes enin neste on valunut pois. Soseuta mansikat. Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuusto, soseutetut mansikat, sokeri ja likööri keskenään. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja nostele juustoseoksen joukkoon. Nosta liivatteet vedestä ja purista enin vesi pois. Pane liivatteet mikronkestävään kulhoon ja sulata ne mikrossa miedolla lämmöllä. Älä päästä liivateliuosta kiehumaan. Lisää sulat liivatteet ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita huolellisesti. Nosta täyte noin 10 minuutiksi jääkaappiin.

4. Pyöräytä täyte vielä kerran sekaisin ja kaada se kakkupohjan päälle. Tasoita ja nosta kakun kansi päälle. Peittele mansikkajuustokakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.

5. Ennen tarjoilua poista vuoan reunat ja nosta mansikkajuustokakku tarjoiluastialle. Koristele makeisilla ja syötävillä kukilla. Mansikkajuustokakku on kaunis myös pelkällä tomusokerilla koristeltuna.

Suosittelemme myös näitä

Juustokakku x 4

Amerikkalainen suklaajuustokakku

Mustaherukka-jogurttimoussekakku

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä