Maku

Mehevä banaanikakku

4.5
0

Mehevä banaanikakku

Juhlapöydän ehdoton suosikki kauniine kuorrutuksineen. Mehevä ja sopivan mausteinen kahvikakku sopii sekä arkeen että juhlaan.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

  • 2 kplkananmunia
  • 3 dlsokeria
  • 1,5 dlkookoskermaa
  • 3 dlbanaanisosetta
  • 1 dlsulatettua voita
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 2 tlkanelia
  • 0,5 tlinkivääriä

kreemi

  • 130 gvoita
  • 4-5 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 rklvettä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Valmistetaan taikina banaanikakkua varten. Vatkataan munat ja sokeri vaahdoksi. Lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen rasvan sekä kookoskerman kanssa. Lisätään lopuksi banaanisose. Kaadetaan taikina kahden litran voideltuun sekä jauhotettuun vuokaan ja paistetaan banaanikakkua alatasolla 175 asteessa noin 40-50 minuutin ajan. Tarkistetaan tikulla kakun kypsyys. Kumotaan hiukan jäähtynyt kakku tarjoiluvadille ja annetaan jäähtyä hyvin.

Valmistetaan kreemi pursotuksia varten. Sekoitetaan pehmeään voihin tomusokeri sekä vaniljasokeri. Lisätään tarvittaessa lusikallinen kylmää vettä. Kreemin voi halutessaan värjätä pastaväreillä. Jos kreemi on liian paksua, sitä voi ihan hetken pitää mikrossa pehmenemässä. Jäähtynyt kakku koristellaan kreemillä ja sopivilla koristeilla. 

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä