


Maustesuola – 3 maukasta vaihtoehtoa
2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 0 min
Maustesuolat ovat helppoja valmistaa. Sitruuna-rosmariinisuola viimeistelee paistetun kalan ja broilerin. Chilisuola tuo potkua pihviin ja pastaruokiin. Sienisuola on umamipommi eli täynnä pyöreitä, täyteläisiä makuja. Viimeistele sillä liharuoat ja paahdetut juurekset.
Reseptin ainekset
Sitruuna-rosmariinisuola
1 dl
hienoa merisuolaa
1
sitruunan raastettu kuori (luomu)
½-1
rosmariinioksan lehdet
Chilisuola
1 dl
hienoa merisuolaa
1
punainen chili
1
valkosipulinkynsi
Sienisuola
1 dl
hienoa merisuolaa
2 rkl
kuivattuja tatteja tai muita sieniä
Maustesuola – ohje:
- Yhdistä kunkin suolan raaka-aineet erillisissä kulhoissa ja aja hienoksi sauvasekoittimella.
- Chili- ja sitruunasuolasta tulee hieman kosteaa. Levitä seos leivinpaperille ohueksi kerrokseksi ja kuivata 100-asteisen uunin keskitasolla (kiertoilmatoiminnolla) 1–2 tuntia. Laita uuninluukun väliin lusikka, jotta ylimääräinen neste pääsee pois. Näin suola säilyy kovettumatta.
- Säilytä maustesuolat tiiviisti suljettavissa purkeissa kuivassa paikassa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat