Kotivinkki

Maustetut suolat – 3 maukasta vaihtoehtoa

2 h 15 min
0
0

Maustetut suolat – 3 maukasta vaihtoehtoa

Nämä maustetut suolat ovat helppoja valmistaa. Sitruuna- rosmariinisuola viimeistelee paistetun kalan ja broilerin. Chilisuola tuo potkua pihviin ja pastaruokiin. Sienisuola on umamipommi eli täynnä pyöreitä, täyteläisiä makuja. Viimeistele sillä liharuoat ja paahdetut juurekset.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Nico Backström
Tulosta
Mainos

Ainekset

Sitruuna-rosmariinisuola

  • 1 dlhienoa merisuolaa
  • 1sitruunan raastettu kuori (luomu)
  • ½-1rosmariinioksan lehdet

Chilisuola

  • 1 dlhienoa merisuolaa
  • 1punainen chili
  • 1valkosipulinkynsi

Sienisuola

  • 1 dlhienoa merisuolaa
  • 2 rklkuivattuja tatteja tai muita sieniä

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

1. Yhdistä kunkin suolan raaka-aineet erillisissä kulhoissa ja aja hienoksi sauvasekoittimella.

2. Chili- ja sitruunasuolasta tulee hieman kosteaa. Levitä seos leivinpaperille ohueksi kerrokseksi ja kuivata 100-asteisen uunin keskitasolla (kiertoilmatoiminnolla) 1–2 tuntia. Laita uuninluukun väliin lusikka, jotta ylimääräinen neste pääsee pois. Näin suola säilyy kovettumatta.

3. Säilytä maustetutsuolat tiiviisti suljettavissa purkeissa kuivassa paikassa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä