Kotivinkki

Maustetut suolat – 3 maukasta vaihtoehtoa

2 h 15 min
0
0

Maustetut suolat – 3 maukasta vaihtoehtoa

Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Nico Backström
Tulosta
Mainos
Nämä maustetut suolat ovat helppoja valmistaa. Sitruuna- rosmariinisuola viimeistelee paistetun kalan ja broilerin. Chilisuola tuo potkua pihviin ja pastaruokiin. Sienisuola on umamipommi eli täynnä pyöreitä, täyteläisiä makuja. Viimeistele sillä liharuoat ja paahdetut juurekset.

Ainekset

Sitruuna-rosmariinisuola

  • 1 dlhienoa merisuolaa
  • 1sitruunan raastettu kuori (luomu)
  • ½-1rosmariinioksan lehdet

Chilisuola

  • 1 dlhienoa merisuolaa
  • 1punainen chili
  • 1valkosipulinkynsi

Sienisuola

  • 1 dlhienoa merisuolaa
  • 2 rklkuivattuja tatteja tai muita sieniä

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

1. Yhdistä kunkin suolan raaka-aineet erillisissä kulhoissa ja aja hienoksi sauvasekoittimella.

2. Chili- ja sitruunasuolasta tulee hieman kosteaa. Levitä seos leivinpaperille ohueksi kerrokseksi ja kuivata 100-asteisen uunin keskitasolla (kiertoilmatoiminnolla) 1–2 tuntia. Laita uuninluukun väliin lusikka, jotta ylimääräinen neste pääsee pois. Näin suola säilyy kovettumatta.

3. Säilytä maustetutsuolat tiiviisti suljettavissa purkeissa kuivassa paikassa.

MITÄ PIDIT?
0