Mausteiset pikkelöidyt päärynät

0
0

Mausteiset pikkelöidyt päärynät

Päärynöistä syntyy ihana talvikauden herkku kun ne maustaa makealla etikkaliemellä ja jouluisilla mausteilla. Tarjoile päärynäsiivut pehmeän ricotta- tai vuohenjuuston kanssa rapean leivän päällä.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1 1/2 kgpäärynöitä
  • 6 dlvettä
  • 1 kplluomuappelsiini (raastettu kuori)
  • 1 tljauhettua inkivääriä
  • 3 kpltähtianista
  • 1 kplkanelitanko
  • 8 kplneilikoita
  • 3 dlvalkoviinietikkaa
  • 2 dlsokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Kuori päärynät ja poista siemenkota. Leikkaa päärynät reilun paksuisiksi lohkoiksi.

Laita päärynät kattilaan ja lisää mukaan vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 5 minuuttia. Nosta päärynät pois reikäkauhalla vedestä odottamaan lautaselle.

Lisää keitinliemeen hienoksi raastettua appelsiininkuorta, inkivääri, tähtianikset, kanelitanko ja neilikat. Anna kiehua muutama minuutti.

Sekoita joukkoon valkoviinietikka ja sokeri. Anna porista hetki kunnes sokeri sulaa liemeen. 

Lisää liemeen päärynäsiivut ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.

Kaada liemi ja päärynät puhtaisiin säilykepurkkeihin. Sulje kannet tiiiviisti ja anna jäähtyä. Päärynät säilyvät jääkaapissa hyvin muutaman viikon.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä