4,3(10)
Mausteiset lammaskebakot
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
30 min
Lammas viihtyy loistavasti itämaisten mausteiden seurassa! Nämä lammaskebakot (lammasbiftekia) maustetaan viekoitteleviksi kanelilla, korianterilla ja neilikalla.
7.10.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
400 glampaan jauhelihaa
1 kplsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
1 dllehtipersiljaa (hienoksi silputtuna)
1 1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1/2 tlkanelia
1/2 tljauhettua korianteria
1/4 tljauhettua neilikkaa
1/4 tlcayennenpippuria
Lisäksi
puisia varrastikkuja

Upota puiset varrastikut likoamaan veteen.

Siirrä lampaanliha kulhoon. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää jauhelihaan kaikki ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Taputtele jauhelihamassa kostutetuin käsin varrastikkujen ympärille. Nosta vartaat öljytyn alumiinifolion päälle uunipellille.

Paista uunin ylätasolla, grillivastuksen alla (tai 250 asteessa) 4–5 minuuttia. Käännä vartaat ja jatka kypsentämistä vielä 4–5 minuuttia. Varo ylikypsentämästä. Voit myös grillata tai paistaa vartaat parilapannulla.

 Malta grillata vartaat meheviksi, etteivät ne kuiva!

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.