Maku

Mausteiset lammaskebakot

30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen
Lammas viihtyy loistavasti itämaisten mausteiden seurassa! Nämä lammaskebakot (lammasbiftekia) maustetaan viekoitteleviksi kanelilla, korianterilla ja neilikalla.
GL
MA
MU
4.29
1
Kuvat Riikka Kantinkoski


Ainekset (4 annosta)

  • 400 glampaan jauhelihaa
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 1 dllehtipersiljaa (hienoksi silputtuna)
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/2 tljauhettua korianteria
  • 1/4 tljauhettua neilikkaa
  • 1/4 tlcayennenpippuria

Lisäksi

  • puisia varrastikkuja
Tulosta

Upota puiset varrastikut likoamaan veteen.

Siirrä lampaanliha kulhoon. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää jauhelihaan kaikki ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Taputtele jauhelihamassa kostutetuin käsin varrastikkujen ympärille. Nosta vartaat öljytyn alumiinifolion päälle uunipellille.

Paista uunin ylätasolla, grillivastuksen alla (tai 250 asteessa) 4–5 minuuttia. Käännä vartaat ja jatka kypsentämistä vielä 4–5 minuuttia. Varo ylikypsentämästä. Voit myös grillata tai paistaa vartaat parilapannulla.

 Malta grillata vartaat meheviksi, etteivät ne kuiva!

MITÄ PIDIT?
4.29
1 kommentti