Kotivinkki

Mausteisissa kesäkurpitsapihveissä yhdistyvät chilin potku ja basilikan raikkaus – näitä kannattaa kokeilla!

30 min
KA
3.67
0

Mausteiset kesäkurpitsapihvit saavat rinnalleen basilikalla ja pippurilla ryyditetyn kermaviilikastikkeen. Tämän parempaa tapaa kesäkurpitsasadon hyödyntämiseen ei olekaan!
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Mausteiset kesäkurpitsapihvit

  • 4–5kesäkurpitsaa (800 g)
  • 2kananmunaa
  • 100 graastettua juustoa (esim. emmentalia)
  • ½ dlkorppujauhoja
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • ½ dlhienonnettua basilikaa
  • 1 tlvalkosipulijauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 tlchililastuja
  • oliiviöljyä paistamiseen

Kastike

  • 200 gkermaviiliä
  • ¼ rkutuoretta basilikaa
  • 1valkosipulinkynsi
  • ½ tlrosépippuria
  • ¼ tlmustapippuria
  • (suolaa)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Mausteiset kesäkurpitsapihvit valmistuvat näin:

  1. Raasta kesäkurpitsat kulhoon. Riko munat joukkoon. Lisää juustoraaste, korppu- ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  2. Mausta tuoreella hienonnetulla basilikalla, valkosipulijauheella, suolalla, mustapippurilla ja chililastuilla.
  3. Muotoile massasta 8 pihviä ja paista niitä miedolla lämmöllä oliiviöljyssä paistinpannulla.
  4. Valmista kastike. Sekoita kermaviiliin hienonnettua basilikaa, murskattu valkosipulinkynsi, rosépippuria ja mustapippuria. Lisää suolaa tarvittaessa.

MITÄ PIDIT?
3.67