Maku

Mausteiset kaneliässät eli smöörit

2 h 30 min
0
0

Mausteiset kaneliässät eli smöörit

Mausteiset kaneliässät eli smöörit ovat pikkuleipien aatelistoa. Kotoisten kaneliässien mausteisempi versio saa mureutensa voista ja sokerista. Kaneli, neilikka, inkivääri ja maustepippuri antavat eksoottisen maun. Halutessasi voit kokeilla tähän myös sichuaninpippuria, jonka maku on liki parfyyminen. Kuva: Satu Nyström
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (35 kpl)

Taikina

  • 200 gvoita (pehmeää)
  • 2 1/3 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 4 1/2 - 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tljauhettua kanelia
  • 1/2 tljauhettua neilikkaa
  • 1/2 tljauhettua inkivääriä
  • 1/4 tljauhettua maustepippuria (tai 1/2 tl sichuaninpippuria jauhettuna)

Päälle

  • 1/2 dlruokokidesokeria (tai kookospalmusokeria)
  • 2 tljauhettua kanelia

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi.

Lisää munat yksitellen ja edelleen vatkaten. 

Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää ne taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa, jos taikina tuntuu kovin löysältä. Se jähmettyy kyllä hieman jääkaapissa.

Siirrä taikina muovipussissa tai -kelmussa 1-2 tunniksi jääkaappiin. 

Pyörittele taikina tangoksi ja leikkaa se noin 35 osaan. Pyörittele taikinapalat 8-10 sentin pituisiksi ja sentin levyisiksi tangoiksi. Pyörittele tangot kaneli-sokerisekoituksessa niin, että seosta tarttuu taikinan pintaan.

Kiepauta taikinatangot S-kirjaimen muotoon. 

Nosta S-kirjaimet leivinpaperille, uunipellille. 

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi ja kypsiksi, noin 15 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Säilytä keksit tiiviissä rasiassa, jotta ne pysyvät rapeina.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä