Maku

Mausteiset kalapullat

45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
Koukuttavimmat kalapullat syntyvät savulohesta ja hauesta. Inkivääri, chili ja kaprikset maustavat pullat uuteen uskoon. Näitä ei voi lakata napsimasta!
3.4
0
Julkaistu: 3.6.2016


Reseptin ainekset (60 kpl)

  • 600 glämminsavulohta
  • 600 ghaukea (fileetä)
  • 1 dlruohosipulia (hienonnettuna)
  • 2 kplmunaa
  • 1 dlkorppujauhoja (tai pankojauhoja)
  • 2 rklkapriksia
  • 1 rklinkivääriä
  • 1/4 kpltuoretta chiliä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 dlkuohukermaa (1-2 dl)

Leivitys

  • 1 dlkorppujauhoja

Lisäksi

  • Paistamiseen 1 litra rypsiöljyä
Tulosta

Mittaa kaikki aineet kermaa lukuun ottamatta leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi.

Lisää kermaa puoli desiä kerrallaan, kunnes massa on sopivan kosteaa.

Pyörittele massasta pieniä palloja. Kumoa koprppujauhot syvälle lautaselle ja pyöritä pulliin korppujauhopinta.

Kuumenna öljy kattilassa 175-asteiseksi. 

Uppopaistaessasi pidä kattilan kansi aina käden ulottuvilla. Jos öljy alkaa kärytä, vähennä lämpöä. Jos se sattuu leimahtamaan, tukahduta se aina kannella. Älä koskaan käytä vettä.

Uppopaista 4–5 pyörykkää kerrallaan 3–4 minuuttia, kunnes ne ovat ruskistuneet kauniisti.

Nosta pyörykät talouspaperin päälle lautaselle. Säilytä ne jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa.

  • Uppopaistettaessa pullat saavat tasaisen kauniin värin, mutta halutessasi voit kypsentää pullat myös pannulla tai uunissa.
Kommentoi »