Maku

Mausteiset jauhelihakepakot (Shami kebab)

1 h 15 min
2
0

Mausteiset jauhelihakepakot (Shami kebab)

GL
LA
MA
0
2
Teksti Nasima Razmyar
Kuvat Tommy Selin
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 500 gnaudanpaistia
  • 1 kplsipulia
  • 3 kplkeitettyä perunaa (kuorittuna)
  • 5 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklkorianterinsiemeniä (jauhettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1/2 tljuustokuminaa
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/4 tlchilijauhetta

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

Keitä liha suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Lisää kattilaan halkaistu sipuli.
Jauha liha hienoksi lihamyllyllä. Jauha myös perunat, valkosipulinkynnet ja sipulilohkot.
Pane kaikki jauhetut ainekset kulhoon ja mausta. Sekoita taikinamaiseksi.
Muotoile mureketaikinasta reilun lihapullan kokoisia palloja, ja muotoile ne pitkulaisiksi pötköiksi.
Kuumenna öljyä pannulla. Paista jauhelihakepakot kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.
Jos et omista lihamyllyä, osta paistijauhelihaa ja tee aineksista mureketaikina. Kypsennä mausteisia jauhelihakepakoita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
2
Katso myös nämä