Maku

Mausteiset harissakebabit

2 h 20 min
0
0

Joskus laadukkaan jauhelihan kaveriksi kaipaa uusia makuja. Nämä nopeatekoiset kebabit marinoidaan harissalla ja ne sopivat täydellisesti syksyiseen illanviettoon. Kaveriksi minttuinen kastike ja yhdistelmä on täydellinen.
Tulosta
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä

Ainekset (20 kpl)

  • 1 kghereford härän jauhelihaa
  • 3 rklsitruunanmehua
  • 1 dlharissaa
  • 2 rklmaissitärkkelystä
  • 1 rklvalkosipulijauhetta
  • 2 kplsipulia
  • 2 tlsuolaa
  • 0.25 dltuoretta minttua (lihapulliin)
  • 4 dlturkkilaista jogurttia
  • 3 rklsitruunanmehua
  • 0,25 dltuoretta minttua (kastikkeeseen)

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Valmistetaan harissa edellisen postauksen ohjeen mukaan tai käytetään kaupasta valmiiksi ostettua harissaa. Silputaan sipuli ja minttu. Sekoitetaan huoneenlämpöisen jauhelihan joukkoon kaikki muut ainekset, annetaan jauhelihan marinoitua jääkaapissa parin tunnin ajan. Muotoillaan jauhelihakebabeita. Paistetaan kebabit 200 asteessa kypsiksi. Valmistetaan sillä välin kastike. Sekoitetaan turkkilaisen jogurtin joukkoon sitruunanmehu ja minttu. Jos kaipaa hiukan vielä tulisempaa makua, voi kebabit kastaa ensin harissaan ja sen jälkeen kastikkeeseen.

MITÄ PIDIT?
0