Kotivinkki

Mausteinen tomaatti-papukeitto

30 min
5
0

Mausteinen tomaatti-papukeitto

Lämmittävää tomaatti-papukeittoa syntyy kerralla kunnon kattilallinen. Keiton kasvisten paloitteluun ei kannata uhrata turhaa aikaa, sillä kaikki soseutetaan lopuksi. Tyylipisteet kerätään täyteläisellä maulla, jota raikkaat lisäkkeet korostavat.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8–10 annosta)

  • 2sipulia
  • 3–4valkosipulinkynttä
  • 2paprikaa
  • ½ dloliiviöljyä
  • 2 rklpaprikajauhetta
  • 1 lvettä
  • 2kana- tai kasvisliemikuutiota
  • 2prk tomaattimurskaa (á 500 g)
  • 1 ½ rklsokeria
  • 1 ½ tlsuolaa
  • ½ dlpunaviinietikkaa
  • 1 tltabascoa
  • 2prk säilöttyjä kidneypapuja (á 350 g )

Lisäksi

  • 1–2 dltuoretta korianteria hienonnettuna
  • 1–2punasipulia
  • 2–3tomaattia
  • (200 g crème fraîchea)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Kuori ja paloittele sipulit. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenet. Paloittele paprikat.
2. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuullota siinä kasvikset. Lisää paprikajauhe ja kuumenna sitä hetki.
3. Lisää kattilaan vesi, liemikuutiot, tomaattimurska, sokeri, suola, viinietikka ja tabasco. Odota, että seos kiehuu ja keitä sitä noin kymmenen minuuttia.
4. Lisää valutetut pavut. Keitä vielä noin viisi minuuttia. Soseuta tomaatti-papukeitto sauvasekoittimella.
5. Hienonna erillisiin kulhoihin korianteria, punasipulia ja tomaattia. Laita tarjolle myös crème fraîchea. Jokainen ruokailija voi lisätä kulhoista haluamiaan mausteita keittoannoksensa pinnalle.
 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä