Maku

Mausteinen tofuvokki

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
Mausteinen tofuvokki on helppo ja herkullinen ateria, jossa maistuvat chili, inkivääri ja hapokas lime. Lähde makumatkalle aasiaan ja kokeile!
GL
KA
LA
MA
MU
3.4
0
Julkaistu: 10.12.2013


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 250 gtofua (kiinteää)

Marinadi

  • 2 rklsoijakastiketta
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rkllimettimehua
  • 1 tlruokosokeria
  • 1/2 kpltuoretta chiliä (silputtuna)
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (silputtuna)

Lisäksi

  • 1 kplpaprikaa
  • 3 kplporkkanaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 3 dlpitkäjyväistä riisiä (basmati- tai jasmiiniriisiä)
  • 7 dlvettä
  • 2 rklseesaminsiemeniä
Tulosta

Viipaloi tofu. Yhdistä marinadin ainekset. Anna tofun maustua marinadissa huoneenlämmössä vartti tai yön yli jääkaapissa.

Huuhtele, halkaise ja suikaloi paprika. Kuori ja suikaloi porkkanat hienoksi.

Paista tofuviipaleet marinadeineen kovalla lämmöllä (vokki)pannussa kauniin värisiksi. Siirrä toiselle lautaselle.

Lisää pannuun paprika- ja porkkanasuikaleet ja hieman öljyä. Paista kasvikset pehmeiksi melko kovalla lämmöllä ja koko ajan sekoittaen.

Laske lämpöä, lisää tofu kasvisten joukkoon, ja pidä vokki lämpimänä kannen alla.

Keitä sillä välin riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Viimeistele tofuvokki seesaminsiemenillä. Tarjoa tofuvokki riisin kanssa.

Kommentoi »