Kotivinkki

Mausteinen porkkanakakku

0
0

Mausteinen porkkanakakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 2luomukananmunaa
  • 1½ dlruokosokeria
  • 3 dlporkkanaraastetta
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia
  • ¼ tlinkivääriä
  • ¼ tljauhettua neilikkaa
  • rasvaa vuoan voiteluun

PÄÄLLE:

  • 100 gvaniljanmakuista tuorejuustoa
  • 1 dlhillottuja appelsiininpaloja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vatkaa luomukananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon porkkanaraaste ja öljy.

2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet. Lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

3. Voitele laakea pyöreä tai suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 20–30 minuuttia. Porkkanakakku saa jäädä hieman kosteaksi: silloin se on mehevimmillään. Jäähdytä kakkua hetki ja kumoa se.

4. Levitä tuorejuusto kakun pinnalle ennen tarjoilua ja koristele vielä appelsiininpaloilla.

Vinkki!

VINKKI: Voit valmistaa kakun muutamaa päivää ennen tarjoilua ja päällystää sen vasta hetkeä ennen tarjoamista.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä