Kotivinkki

Mausteinen pähkinä-aprikoosileipä

1 h 5 min
0
0

Mausteinen pähkinä-aprikoosileipä

Suolaisen makea ja mukavasti mausteinen pähkina-aprikoosileipä maistuu etenkin juustojen ja kinkun kanssa. Leipä säilyy hyvin, joten voit leipoa sen vaikka viikkoa ennen aattoa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 1 dlhunajaa
  • ½ dlruokosokeria
  • 1 ½ dlkuohu- tai vispikermaa
  • 1 rklpiparkakkumaustetta
  • 1 dlkuivattuja aprikooseja
  • 1 dlkurpitsansiemeniä
  • 1 dlsaksanpähkinöitä
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlsoodaa

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN50 min

1. Kiehauta hunaja, sokeri, kerma ja piparkakkumauste kattilassa. Kaada seos kulhoon jaahtymaan.
2. Paloittele aprikoosit. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenaan ja sekoita nesteeseen.
3. Voitele 1,5-2 litran rengasvuoka ja kaavi taikina vuokaan. Kypsennä 150-asteisen uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jaa taikinaa, pähkinä-aprikoosileipä on kypsää.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä