Maku

Mausteinen omenapiirakka

40 min
4.2
0

Mausteinen omenapiirakka

Teksti Kaarina Roininen
Kuvat Pekka Haraste
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 2 kplmunaa
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia

Täyte

  • 6 kplomenaa

Pinnalle

  • 1 rklfariinisokeria
  • 2 rklsokeria
  • 1/2 dlkookoshiutaleita
  • 1/2 tlinkivääriä
  • 1/2 dlkuohukermaa
  • 1 kplmunaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

Vatkaa omenapiirakan taikinan munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon kuohukerma, juokseva margariini sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.

Levitä taikina suorakaiteen muotoiseen tai pyöreään vuokaan (vuoan Ø 25–28 cm).

Leikkaa omenat ohuehkoiksi viipaleiksi ja levitä piirakan pinnalle limittäin. Kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria.

Sekoita sokerit, kookoshiutaleet, inkivääri, kuohukerma ja muna keskenään. Kaada seos tasaisesti piirakan pinnalle.

Paista omenapiirasta 200 asteessa uunin alaritilätasolla 25–30 minuuttia.

Tarjoa mausteisen omenapiirakan kanssa kardemumma-rahkakastiketta.

•Vaihda halutessasi kookoshiutaleet pähkinä- tai mantelirouheeseen.

•Omenien asemesta piirakkaan sopivat hyvin myös päärynät.

Vinkki!

100 g margariinia tai voita on sulatettuna 1 dl
MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä