Maku

Mausteinen makkara-punajuurikeitto ihastuttaa purppuralla värillään ja herkullisella maullaan

45 min
{
Aktiivinen45 min
Passiivinen
Mausteinen makkara-punajuurikeitto lämmittää viileinä päivinä. Mausteinen braatvursti, purppura punajuuri ja palsternakka saavat seurakseen makean liemen kirsikkatomaateista. Ota resepti talteen!
GL
MA
MU
3.5
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4 annosta)

  • 600 gpunajuuria
  • 1 isopalsternakka
  • 1 isopunasipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 200 gbraatvurstia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 prk (400 g)säilöttyjä kirsikkatomaatteja
  • 1 lvettä
  • 3 rklliha- tai kasvisfondia
  • 2 rkltimjamia hienonnettuna
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • ½ dlsitruunamehua
Tulosta

Mausteinen makkara-punajuurikeitto valmistetaan näin:

  1. Kuori ja suikaloi tai raasta punajuuret ja palsternakka. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele juurekset. Viipaloi braatvurstit.
  2. Kuumenna öljy padassa tai isossa kattilassa. Lisää juurekset ja kääntele niitä siinä muutaman minuutin ajan. Lisää sipulit ja makkarat ja jatka paistamista hetken.
  3. Kaada pataan tomaatit ja vesi sekä lisää fondi ja timjami. Anna kiehua hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes juurekset hieman pehmenevät.
  4. Lisää loput mausteet ja kuumenna vielä.

Vinkki!

Tarjoa makkara-punajuurikeitto turkkilaisen jogurtin tai kaurajogurtin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.5