Mausteinen makkara-punajuurikeitto ihastuttaa purppuralla värillään ja herkullisella maullaan
45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
Mausteinen makkara-punajuurikeitto lämmittää viileinä päivinä. Mausteinen braatvursti, purppura punajuuri ja palsternakka saavat seurakseen makean liemen kirsikkatomaateista. Ota resepti talteen!
GL
MA
MU
3.5
Kuvat
Julkaistu 11.9.2019

Mausteinen makkara-punajuurikeitto ihastuttaa purppuralla värillään ja herkullisella maullaan
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 600 gpunajuuria
- 1 isopalsternakka
- 1 isopunasipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 200 gbraatvurstia
- 2 rklrypsiöljyä
- 1 prk (400 g)säilöttyjä kirsikkatomaatteja
- 1 lvettä
- 3 rklliha- tai kasvisfondia
- 2 rkltimjamia hienonnettuna
- 1 tlsuolaa
- 1 tlmustapippuria
- ½ dlsitruunamehua
Mausteinen makkara-punajuurikeitto – ohje:
- Kuori ja suikaloi tai raasta punajuuret ja palsternakka. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele juurekset. Viipaloi braatvurstit.
- Kuumenna öljy padassa tai isossa kattilassa. Lisää juurekset ja kääntele niitä siinä muutaman minuutin ajan. Lisää sipulit ja makkarat ja jatka paistamista hetken.
- Kaada pataan tomaatit ja vesi sekä lisää fondi ja timjami. Anna kiehua hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes juurekset hieman pehmenevät.
- Lisää loput mausteet ja kuumenna vielä.
Vinkki!
Tarjoa makkara-punajuurikeitto turkkilaisen jogurtin tai kaurajogurtin kanssa.

Keltainen siskonmakkarakeitto – koko perheen arkiruokasuosikki maustetaan currylla
Maku

Puutarhurin makkarakeitto – tomaattimurskalla ja pippurijuustolla maustettu herkkusoppa katoaa lautasilta hetkessä!
Maku

Modernit makkaraperunat – pakasteperunat ja raakamakkarat tarjotaan nyt aasialaisen misomajoneesin kanssa
Maku

Perinteinen pyttipannu – superhelppo klassikkoruoka, joka maistuu koko perheelle
Maku

Mustamakkara-perunasoselaatikko
Maku

Makkaracarbonara – raakamakkarapallerot ihastuttavat arkipastassa
Maku

Nikkarin vuoka valmistuu edullisista aineksista – ota nostalginen resepti arkiruokalistallesi!
Maku

Helppo braatvursti-hapankaalilaatikko hautuu meheväksi perunapinnan alla
Maku