Maku

Mausteinen makkara-linssipata

4.2
0

Mausteinen makkara-linssipata

Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplsipuli
  • 2 kplporkkanoita
  • 5 kplvalkosipulikynsiä
  • 3 kplluumutomaatteja (tölkkiä)
  • 1/4 kpllanttu
  • 1/3 kplbataatti
  • 0,5 rklöljyä paistamiseen
  • 2 rkltomaattipyreetä (itse käytin tölkkitomaattien mehua)
  • 0,5 dlvalkoviinietikkaa
  • 285 gkäyttövalmiita vihreitä linssejä (eli yksi GoGreen vihreä linssipurkki)
  • 2 tlkuivattua oreganoa
  • 1 kpllaakerinlehti
  • 2 tlcurryjauhetta
  • 2 rkltuoretta persiljaa
  • 1 kplluomulihaliemikuutio
  • 6 dlvettä
  • suolaa ja pippuria
  • 600 gpippurinakkeja tai muuta mausteista makkaraa

Tarjoiluun

  • ranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • tuoretta persiljaa silputtuna
  • suolakurkkuja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Aloita valuttamalla linsseistä neste (jos käytät käyttövalmiita linssejä).

Silppua sipuli, porkkana, bataatti, lanttu ja valkosipuli.

Lämmitä paistinpannu, lisää öljy.

Kuullota hiennonnettuja kasviksia pannulla kunnes ne pehmenevät hieman (ainakin sipulit).

Kaada kasvikset uunivuokaan / pataa.

Lisää tomaattipyree / neste tölkkitomaateista ja valkoviinietikka.

Lisää linssit, kuivatut ja tuoreet yrtit ja mausteet sekä lihaliemikuutio ja neste.

Hauduta 180 asteessa ensin n. 45 minuuttia.

Paista nakkeihin / makkaroihin kaunis pinta paistinpannulla.

Lisää nakit / makkarat uunivuokaan ja laita kansi päälle.

Hauduta uunissa 25 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä. Mitä pienemmäksi silppuat kasvikset, sitä nopeammin ne kypsyvät.

Tarjoile ranskankerman, tuoreen persiljan ja suolakurkkujen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä