Maku

Mausteinen kurpitsahillo – käytä marmeladin tapaan

3 h 40 min
{
Aktiivinen40 min
Passiivinen3 h
Mausteet ja kurpitsa sopivat hyvin yhteen. Käytä tanakkaa ”kurpitsavoita” marmeladin tapaan tai kokeile sitä piirakan täytteenä.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (1 dl valmista hilloa)

  • 2,5 kgmyski- tai butternut-kurpitsaa
  • 2 tlrypsiöljyä
  • 5timjaminoksaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 5 dlhillosokeria
  • 6neilikkaa
  • 1kanelitanko
  • 2 tlmuskottipähkinää
  • 1 tlpomeranssinkuorta
  • 2 rklsitruunamehua
Tulosta

Halkaise tai lohko kurpitsat. Poista siemenet. Nosta lohkot uunipellille. Ripottele päälle öljyä, timjamia ja pippuria. Paahda 200 asteessa 30 minuuttia.

Kaavi pehmennyt kurpitsanliha pataan. Lisää sokeri, loput mausteet ja mehu. Peitä kannella ja nosta pata uuniin. Alenna uunin lämpö 100 asteeseen ja anna hautua 2–3 tuntia.

Purkita valmis kurpitsavoi kuumana pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje, anna jäähtyä ja nosta kylmään. Kurpitsahillo säilyy kellarilämpötilassa useita kuukausia.

MITÄ PIDIT?
0