Maku

Mausteinen glögikakku

1 h 15 min
4.8
1

Mausteinen glögikakku

Mausteinen glögikakku saa jo tekovaiheessa koko talon tuoksumaan joululta. Pehmeä ja sopivan jouluinen kakku, joka säilyy hyvin useammankin päivän.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 3 dlpunaviiniä
  • 4 rklsokeria
  • 3 rklruokosokeria
  • 1 kplappelsiinin kuorta raastettuna
  • 1 kplappelsiinin mehua
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlneilikkaa
  • 150 gtummaa suklaata
  • 350 gvoita
  • 6 dltomusokeria
  • 6 kplkananmunia
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4 tlleivinjauhetta
  • 3 rklperunajauhoja
  • 5 dlvehnäjauhoja

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Mausteinen glögikakku valmistuu näin:

Pese ja raasta appelsiinin kuori, purista mehu. Kuumenna kattilassa kiehuvaksi punaviini, appelsiininmehu, appelsiiniraaste, sokeri, ruokosokeri, neilikka sekä kaneli. Ota kattila heti pois liedeltä ja anna seoksen maustua kaikessa rauhassa pari tuntia.

Sulata tumma suklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Lisää joukkoon vaniljasokeri ja jäähtynyt suklaa. Sekoita joukkoon maustunut glögi. Lisää keskenään sekoitetut leivinjauhe, perunajauho sekä vehnäjauhot. Taikina on melko juoksevaa.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 180 asteessa kypsäksi. Aika riippuu kakkuvuoan koosta. Litrasen kakun paistamiseen menee noin 40 minuuttia.

Tarkista glögikakun kypsyys tikulla.

Vinkki!

Mausteisen glögikakun taikinasta voi tehdä myös muffinsseja. Jos teet sekä kakun että muffinsseja, kaada puolet taikinasta kakkuvuokaan ja toinen puoli muffinsseiksi.
MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä