Mausteinen glögikakku

1 h 15 min
4.8
1

Mausteinen glögikakku

Mausteinen glögikakku saa jo tekovaiheessa koko talon tuoksumaan joululta. Pehmeä ja sopivan jouluinen kakku, joka säilyy hyvin useammankin päivän.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 3 dlpunaviiniä
  • 4 rklsokeria
  • 3 rklruokosokeria
  • 1 kplappelsiinin kuorta raastettuna
  • 1 kplappelsiinin mehua
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlneilikkaa
  • 150 gtummaa suklaata
  • 350 gvoita
  • 6 dltomusokeria
  • 6 kplkananmunia
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4 tlleivinjauhetta
  • 3 rklperunajauhoja
  • 5 dlvehnäjauhoja

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Pestään ja raastetaan appelsiinin kuori, puristetaan mehu. Kuumennetaan kattilassa kiehuvaksi punaviini, appelsiininmehu sekä raaste, sokeri, ruokosokeri, neilikka sekä kaneli. Otetaan heti liedeltä pois ja annetaan maustua kaikessa rauhassa pari tuntia. Sulatetaan tumma suklaa ja annetaan jäähtyä. Vatkataan voi ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoitetaan joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisätään joukkoon vaniljasokeri ja jäähtynyt suklaa. Sekoitetaan joukkoon maustunut glögi. Lisätään keskenään sekoitetut leivinjauhe, perunajauho sekä vehnäjauhot. Taikina on melko juoksevaa. Kaadetaan taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan 180 asteessa kypsäksi. Aika riippuu kakkuvuoan koosta. Litrasen kakun paistamiseen menee oin 40 minuuttia. Tarkistetaan kypsyys tikulla. Jos teet sekä kakun että muffinsseja, kaada puolet taikinasta kakkuvuokaa ja toinen puoli muffinsseiksi. 

Vinkki!

Voit tehdä taikinasta myös muffinsseja.
MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä