Kotivinkki

Mausteinen ankanrinta

0
0

Mausteinen ankanrinta

Teksti Henri Alén
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 1 tlkanelia
  • 1 tlraastettua inkivääriä
  • tuoretta timjamia
  • 2 tlsuolaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • mustapippuria
  • 1ankanrinta

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sekoita kaneli, inkivääri ja hienonnettu timjami keskenään. Lisää mukaan suola, oliiviöljy ja hieman rouhittua mustapippuria.

2. Tee ankanrintaan viillot nahkapuolelle. Levitä mausteseos ankanrinnan lihapuolelle. Laita ankanrinta hieman lämpimälle pannulle nahkapuoli alaspäin ja nosta hellan lämpöä.

3. Paista hiljalleen, kunnes nahka on rapea ja rinnasta on poistunut runsaasti rasvaa. Vähennä lämpöä, käännä rinta pannulla ja paista kaksi minuuttia.

4. Kypsennä rintaa uunin keskiritilätasolla 150 asteessa noin kahdeksan minuuttia, kunnes rinta on puolikypsä eli hieman punertava sisältä.

5. Anna lihan jäähtyä ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Tarjoile ankanrinta hedelmähillokkeen kanssa esimerkiksi pieniltä paahdetuilta leipäpaloilta.
 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä