0(0)
Kalapöydän kunkku! Maustegraavatun lohen salaisuus on sitruksinen sumakki
Maidoton
Munaton
Gluteeniton
24 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 24 h
Maustegraavattu lohi täydentää joulun kalapöydän! Hivenen happamalta ja sitruksiselta maistuva sumakki on kuin luotu rasvaisen lohen maustamiseen. Lähi-idästä lainattu mausteseos nostaa graavilohen takuulla uudelle tasolle.
24.11.2020
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
12 annosta
800 glohifileetä
2 rklkarkeaa merisuolaa
2 tlsokeria
Mausteseos
2 tlsumakkia
1 tlpaprikajauhetta
1 tljuustokuminaa
1 tlintiaanisokeria
½ tlchilijauhetta
½ tlinkivääriä
½ tlkanelia
Viimeistely
1 psversosekoitusta (Mimis)
tai 1 rkukorianteria

Maustegraavattu lohi – ohje:

  1. Graavaa ensin lohifilee. Nypi selkäruodot pois. Nosta filee leivinpaperin päälle nahka puoli alaspäin. Ripottele pinnalle suola ja sokeri.
  2. Kääri kala tiiviiksi paketiksi ja nosta vuokaan. Anna kalan suolautua 1–2 päivää jääkaapissa.
  3. Sekoita mausteseos. Levitä se tasaisesti lohen pintaan. Nosta lohi vadille ja anna maustua jääkaapissa vielä 3–4 tuntia.
  4. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi.
  5. Viimeistele graavilohi versoseoksella tai korianterilla.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo