Maku

Artisokkapasta – täyden kympin herkku täynnä vastustamatonta makua

40 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
30 min
Artisokkapasta on täynnä ihania makuja! Helppoudestaan huolimatta herkullinen pasta sopii hyvin myös tärkeisiin ruokahetkiin. Kurkkaa resepti!
KA
MU
4.1
2
Julkaistu: 16.10.2010


Reseptin ainekset (6 annosta)

Artisokkapasta

  • 300 gpastaa
  • 280 gartisokansydämiä
  • 1 rklvoita
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 kplsalottisipulia
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1/2 dlrusinoita
  • 1/2 dlpinjansiemeniä
  • 1 1/2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1/2 kplkasvisliemikuutiota
  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 dltuoretta minttua
  • 1/2 tlmerisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • 50 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
Tulosta

Artisokkapasta valmistuu näin:

  1. Valuta artisokan sydämet. Leikkaa sipulit viipaleiksi.
  2. Kuumenna voi-öljyseos kasarissa. Lisää pannulle sipuliviipaleet ja laakerinlehdet ja anna niiden pehmetä hetki. Lisää rusinat ja pinjansiemenet ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti.
  3. Kaada joukkoon viini ja sitruunamehu ja murenna joukkoon kasvisliemikuutiopala. Hauduta, kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Poista laakerinlehdet kastikkeesta.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko artisokan sydämet. Lisää ne ja kerma kastikkeeseen. Anna kastikkeen hautua sen aikaa, kun pasta kiehuu.
  5. Mausta kastike silputulla mintulla, suolalla ja pippurilla. Siivilöi ja valuta pasta. Sekoita kastike pastan joukkoon. Tarjoa artisokkapasta parmesaaniraasteen kera.
2 kommenttia