Artisokkapasta – täyden kympin herkku täynnä vastustamatonta makua
40 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
30 minArtisokkapasta on täynnä ihania makuja! Helppoudestaan huolimatta herkullinen pasta sopii hyvin myös tärkeisiin ruokahetkiin. Kurkkaa resepti!
KA
MU
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 16.10.2010

Artisokkapasta – täyden kympin herkku täynnä vastustamatonta makua
Reseptin ainekset (6 annosta)
Artisokkapasta
- 300 gpastaa
- 280 gartisokansydämiä
- 1 rklvoita
- 1 rkloliiviöljyä
- 2 kplsalottisipulia
- 2 kpllaakerinlehteä
- 1/2 dlrusinoita
- 1/2 dlpinjansiemeniä
- 1 1/2 dlkuivaa valkoviiniä
- 1/2 dlsitruunamehua
- 1/2 kplkasvisliemikuutiota
- 2 dlkuohukermaa
- 2 dltuoretta minttua
- 1/2 tlmerisuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
Tarjoiluun
- 50 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
Artisokkapasta valmistuu näin:
- Valuta artisokan sydämet. Leikkaa sipulit viipaleiksi.
- Kuumenna voi-öljyseos kasarissa. Lisää pannulle sipuliviipaleet ja laakerinlehdet ja anna niiden pehmetä hetki. Lisää rusinat ja pinjansiemenet ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti.
- Kaada joukkoon viini ja sitruunamehu ja murenna joukkoon kasvisliemikuutiopala. Hauduta, kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Poista laakerinlehdet kastikkeesta.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko artisokan sydämet. Lisää ne ja kerma kastikkeeseen. Anna kastikkeen hautua sen aikaa, kun pasta kiehuu.
- Mausta kastike silputulla mintulla, suolalla ja pippurilla. Siivilöi ja valuta pasta. Sekoita kastike pastan joukkoon. Tarjoa artisokkapasta parmesaaniraasteen kera.

Vihreä pasta – helppo, herkullinen ja nopea tapa tuoda väriä ruokapöytään
Kotivinkki

Parsa-mantelipasta – superhelppo arkiherkku on lautasilla hetkessä
Kotivinkki

Cacio e pepe – roomalainen klassikko eli mustapippuripasta
Maku

Helppo parsapasta
Kotivinkki

Parsapasta
Maku

Parsa-pappardelle
Maku

Chorizopasta – mausteinen suosikki arkeen ja juhlaan
Maku

Siskomakkararagu – italialaisklassikon uudessa versiossa jauheliha korvataan siskonmakkaroilla
Maku