Ruoka
Maku

Artisokkapasta – täyden kympin herkku täynnä vastustamatonta makua

40 min
4
2

Artisokkapasta – täyden kympin herkku täynnä vastustamatonta makua

KA
MU
2
4
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos
Artisokkapasta on täynnä ihania makuja! Helppoudestaan huolimatta herkullinen pasta sopii hyvin myös tärkeisiin ruokahetkiin. Kurkkaa resepti!

Ainekset (6 annosta)

Artisokkapasta

  • 300 gpastaa
  • 280 gartisokansydämiä
  • 1 rklvoita
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 kplsalottisipulia
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1/2 dlrusinoita
  • 1/2 dlpinjansiemeniä
  • 1 1/2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1/2 kplkasvisliemikuutiota
  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 dltuoretta minttua
  • 1/2 tlmerisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • 50 gparmesaanijuustoa (raastettuna)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Artisokkapasta valmistuu näin:

  1. Valuta artisokan sydämet. Leikkaa sipulit viipaleiksi.
  2. Kuumenna voi-öljyseos kasarissa. Lisää pannulle sipuliviipaleet ja laakerinlehdet ja anna niiden pehmetä hetki. Lisää rusinat ja pinjansiemenet ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti.
  3. Kaada joukkoon viini ja sitruunamehu ja murenna joukkoon kasvisliemikuutiopala. Hauduta, kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Poista laakerinlehdet kastikkeesta.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko artisokan sydämet. Lisää ne ja kerma kastikkeeseen. Anna kastikkeen hautua sen aikaa, kun pasta kiehuu.
  5. Mausta kastike silputulla mintulla, suolalla ja pippurilla. Siivilöi ja valuta pasta. Sekoita kastike pastan joukkoon. Tarjoa artisokkapasta parmesaaniraasteen kera.
MITÄ PIDIT?
4