Maku

Mätilevite (Taramosalata)

15 min
4
0

Mätilevite (Taramosalata)

LA
MA
MU
0
4
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 5 kplhiivaleipäviipaletta
  • 3/4 dlvettä
  • 150 gmätiä (kirjolohen)
  • 1 1/2 rklsitruunamehua
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 1/2 dloliiviöljyä

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Murenna leivät kulhoon ja mittaa päälle vesi. Jätä turpoamaan.

Kumoa mäti ja sitruunamehu monitoimikoneen kulhoon. Aja seos kuohkeaksi.

Purista leivistä ylimääräinen neste pois. Lisää leipäseos mätiseokseen ja sekoita joukkoon sipulit.

Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Jos tahna vaikuttaa liian löysältä, lisää vähän korppujauhoja ja anna turvota.

Kaada mätilevite tarjoilukulhoon, jäähdytä ja tarjoa alkupalapöydässä.

  • Alun perin mätilevitteeseen käytettiin taramaa, kuivattua, suolattua harjuksen mätiä.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä