Matcha-valkosuklaakuorrutettu taatelikakku – perinteinen joululeivonnainen saa uutta twistiä valloittavan vihreästä kuorrutteesta

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Matcha-valkosuklaakuorrutettu taatelikakku on vaihtoehto perinteiselle taatelikakulle. Matcha on hienoksi jauhettua vihreää teetä, jolla saa sävyä ja makua kuorrutteeseen. Tämä herkku hurmaa myös ne, jotka eivät välitä taatelikakusta.
3
0
Julkaistu 24.12.2019


Reseptin ainekset (20 annosta)

Taatelikakku

  • 1 pkt (250 g)kivettömiä, prässättyjä taateleita
  • 1½ dlvettä
  • 1¾ dlfariinisokeria
  • 150 gvoita tai margariinia
  • 1½ rklvaniljasokeria
  • 2kananmunaa
  • 3½ dlvehnäjauhoja
  • 1½ tlleivinjauhetta

Matcha-kuorrutus

  • 100 gvalkosuklaata
  • ½ dlkermaa
  • 1–2 tlmatcha-jauhetta
  • (vihreää väriainetta)
Tulosta

Matcha-valkosuklaakuorrutettu taatelikakku valmistetaan näin:

  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
  2. Pilko taatelit. Pane kattilaan taatelipalat, vesi ja sokeri. Kiehauta ja anna kiehua hiljaa poreillen 2–3 minuuttia, kunnes taateli soseutuu. Siirrä kattila pois liedeltä. Lisää paloiteltu rasva, anna sulaa ja sekoita hyvin.
  3. Kun seos on haaleaa, lisää vaniljasokeri ja munat puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele varovasti seokseen.
  4. Kaada taikina vuokaan. Paista 170 asteessa noin 1 tunti. Anna kakun jäähtyä varttia ennen kumoamista.
  5. Tee kuorrutus. Paloittele suklaa kulhoon. Laita kerma kattilaan ja vispaa sekaan matchajauhe. Kuumenna kerma kiehuvan kuumaksi mutta älä keitä. Peitä suklaapalat kermalla. Anna suklaan sulaa rauhassa ja sekoita tasaiseksi. Voit terästää vihreyttä lisäämällä pastaväriä.
  6. Valuta kuorrute kakulle ja anna hetki kovettua.
Kommentoi »