Matcha-pistaasikakku

1 h 10 min
5
0

Matcha-pistaasikakku

Vihreä matcha-tee ja pistaasit tekevät tästä voittamattoman kakun vaikkapa kello viiden teelle. Pistaasirouhe tekee kakusta herkullisen mehevän. Kokonaisuus kruunataan limetillä maustetulla mascarponekuorrutuksella. Voit leipoa taikinan myös muffineiksi. Kuva: Timo Pyykkö
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (14 palaa)

Taikina

  • 125 gvoita (pehmeää)
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 100 gpistaaseja rouhittuna
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklvihreää matcha-teetä (esim. Pukka Matcha Supreme Green)
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 dlkermaa

Kuorrutus

  • 250 gmascarponejuustoa
  • 1 dltomusokeria
  • 1 tllimetin raastettua kuorta
  • pistaaseja rouhittuina

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vatkaaa kulhossa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen ja edelleen vatkaten.

Yhdistä toisessa kulhossa rouhitut pistaasit, vehnäjauhot, teelehdet ja leivinjauhe.

Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Levitä taikina suorakaiteen muotoiseen, voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (tilavuus 1-1 1/2 l). Tasoita pinta lastalla.

Paista uunin keskitasolla 40 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla testattaessa kypsä. Anna jäähtyä ritilällä.

Kuorruta vasta täysin jäähtyneenä.

Sekoita mascarponejuusto, tomusokeri ja limetinkuori. Levitä seos aaltoilevasti kakun päälle.

Viimeistele rouhituilla pistaaseilla.

Tarjoa haudutetun teen tai kahvin kanssa.

Vinkki!

Voit leipoa taikinan myös muffineiksi. Taikinasta saat 12-14 muffinia.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä