4,5(6)
Matcha-pistaasikakku
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Vihreä matcha-tee ja pistaasit tekevät tästä voittamattoman kakun vaikkapa kello viiden teelle. Pistaasirouhe tekee kakusta herkullisen mehevän. Kokonaisuus kruunataan limetillä maustetulla mascarponekuorrutuksella. Voit leipoa taikinan myös muffineiksi. Kuva: Timo Pyykkö
18.3.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
14 palaa
Taikina
125 gvoita (pehmeää)
2 1/2 dlsokeria
2 kplmunaa
100 gpistaaseja rouhittuna
3 dlvehnäjauhoja
1 rklvihreää matcha-teetä (esim. Pukka Matcha Supreme Green)
1 1/2 tlleivinjauhetta
1 1/2 dlkermaa
Kuorrutus
250 gmascarponejuustoa
1 dltomusokeria
1 tllimetin raastettua kuorta
pistaaseja rouhittuina

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vatkaaa kulhossa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen ja edelleen vatkaten.

Yhdistä toisessa kulhossa rouhitut pistaasit, vehnäjauhot, teelehdet ja leivinjauhe.

Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Levitä taikina suorakaiteen muotoiseen, voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (tilavuus 1-1 1/2 l). Tasoita pinta lastalla.

Paista uunin keskitasolla 40 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla testattaessa kypsä. Anna jäähtyä ritilällä.

Kuorruta vasta täysin jäähtyneenä.

Sekoita mascarponejuusto, tomusokeri ja limetinkuori. Levitä seos aaltoilevasti kakun päälle.

Viimeistele rouhituilla pistaaseilla.

Tarjoa haudutetun teen tai kahvin kanssa.

Voit leipoa taikinan myös muffineiksi. Taikinasta saat 12-14 muffinia.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.