Matcha-minipavlovat

1 h 25 min
5
0

Matcha-minipavlovat

Minikokoiset marenkipavlovat maustetaan vihreällä ja erittäin hienojakoisella matcha-teellä. Täytteeksi sekoitetaan nopea ja helppo mascarpone-rahkaseos. Koristele tuoreilla marjoilla ja hedelmillä. Pavlovat voit valmistaa jo pari päivää ennen tarjoilua, kunhan säilytät ne tiiviissä rasiassa. Kuva: Timo Pyykkö
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 3 kplvalkuaista (huoneenlämpöistä)
  • 1 1/2 dlhienoa sokeria (Siro)
  • 1 tlmaissitärkkelystä (Maizena)
  • 1 tlvihreää matcha-teetä
  • 1/2 tlsitruunamehua

Täyte

  • 250 gmascarponejuustoa
  • 200 gmaustettua rahkaa
  • 2 rkltomusokeria
  • 1 rklsitruunamehua

Koristeeksi

  • tuoreita mansikoita tai kirsikoita
  • pensasmustikoita
  • vihreää matcha-teetä

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Vatkaa kuivassa ja puhtaassa kulhossa sähkövatkaimella huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri vähän kerrallaan ja edelleen vatkaten, kunnes valkuais-sokerivaahto on raskasta ja kiiltävää. Tähän menee noin viisi minuuttia.

Siivilöi marengin joukkoon maissitärkkelys ja matcha. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi.

Siirrä marenkimassa pursotinpussiin.

Pursota marenkimassasta pieniä kransseja leivinpaperille, uunipellille.

Kuivata marenkeja 125-asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Ne ovat valmiita, kun ne tuntuvat keveiltä ja irtoavat leivinpaperista.

Notkista mascarpone ja sekoita siihen rahka. Mausta tomusokerilla, sitruunamehulla.

Annostele mascarpone-rahkaseosta pavlovalle.

Koristele tuoreilla hedelmillä ja marjoilla sekä halutessasi ripauksella matcha-teetä.

Vinkki!

Voit valmistaa minipavlovat pari päivää ennen tarjoilua ja säilyttää ne tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä, jotta ne eivät pehmene. Täytä pavlovat vasta juuri ennen tarjoamista.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä