Maku

Mascarponevaahtoa ja mansikoita

15 min
4.4
2

Mascarponevaahtoa ja mansikoita

GL
KA
MU
2
4.4
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Sari Tammikari
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 10 dlmansikoita
  • 4 rklsitruunamehua
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 1 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 2 rklsokeria

Tarjoiluun

  • 2 rklhunajaa

Nougatrouhe

  • 100 gmanteleita
  • 1 dlsokeria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Perkaa mansikat ja halkaise ne kahteen osaan. Valele mansikkapalat kauttaaltaan sitruunamehulla.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon pehmeä tuorejuusto kevyesti vatkaten. Mausta vaahto sokerilla.
Hienonna mantelit rouheeksi esim. monitoimikoneessa. Levitä sokeri ja mantelit paistinpannulle. Kuumenna ja sekoita puuhaarukalla, kunnes sokeri sulaa ja muuttuu vaaleanruskeaksi. Älä anna seoksen tummua liikaa. Kaada seos leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Annostele mansikoita ja mascarponevaahtoa syville lautasille. Riko nougatlevy pieniksi paloiksi. Valuta muutama hunajavana jokaisen annoksen päälle ja tarjoa yhdessä nougatrouheen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä