Mascarpone-mustikkapiirakka valmistuu vaikka mökkikeittiössä! Helppo ohje yhdistää marjahillokkeen, mascarponetäytteen ja valmiin lehtitaikinan
1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h Mascarpone-mustikkapiirakka on kesän rennoin marjapiirakka, joka syntyy valmistaikinasta ja ilman sähkövatkainta. Poimi ohje ja kokeile vaikka jo tänään!
KA
4.4
Kuvat
Julkaistu 17.8.2022

Mascarpone-mustikkapiirakka valmistuu vaikka mökkikeittiössä! Helppo ohje yhdistää marjahillokkeen, mascarponetäytteen ja valmiin lehtitaikinan
Reseptin ainekset (8 annosta)
Mustikkahilloke
- 200 gmustikoita
- 2 rklfariinisokeria
- noin 1 rklsitruunanmehua
Piirakka ja täyte
- 1iso lehtitaikina
- 1muna
- 2 rklruokosokeria
- 2 dlvispikermaa
- 250 gmascarponea
- 2 rkltomusokeria
- 1vaniljatangon siemenet
- 2 rklmintun lehtiä
Masparpone-mustikkapiirakka – ohje:
- Mittaa mustikat, fariinisokeri ja sitruunamehu kattilaan ja lämmitä, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä.
- Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota taikina sulamaan.
- Kauli sulanut taikina hieman ohuemmaksi leivinpaperin päällä ja siirrä pellille.
- Pistele taikina haarukalla. Voitele piirakkapohja vispatulla kanamunalla. Ripottele reunoille ruokokidesokeria.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin kullanruskea.
- Anna pohjan levätä hetki uunista oton jälkeen. Painele piirakan keskustaa varovasti hieman alas ja jäähdytä kokonaan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone sekaan vatkaten.
- Mausta vaniljalla ja tomusokerilla. Tarkista maku ja lisää makeutusta oman makusi mukaan.
- Levitä mascarponevaahto piirakan keskelle rennosti. Lusikoi vaahdon päälle mustikkahilloketta. Koristele mascarpone-mustikkapiirakka mintun lehdillä ja tarjoile.
Vinkit!
- Lisää täytteeseen sokeria oman makusi mukaan.
- Voit paistaa pohjan hyvissä ajoin valmiiksi, jos valmistat sen vaikka mökillä, jossa ei ole sähköjä.
- Vegaanisen piirakan saat voitelemalla piirakan agar-vedellä ja käyttämällä kerman ja mascarponen sijaan kasvikermaa ja vegaanista mascarponea.

Puskista pitkoon! Suolakinuski-mustikkapulla on marjastajan paras palkinto, joka yhdistää tahmean kuorrutuksen, marjaisan täytteen ja pehmeän pullan
Maku

Mustikkainen sitruunajuustokakku
Maku

Mustikkahillo – purkita suomalaisten metsien parhaat antimet
Maku

Gluteeniton mustikkapiirakka – kaura-mantelitosca kruunaa makoisan herkun
Kotivinkki

Mustikkamurumuffinit
Maku

Mustikkapiirakka – suosikkiresepti murotaikinapohjalla
Maku

Mustikkasiirappi
Maku

Kaikkea muuta kuin kuiva! Mehevä mustikkakuivakakku katoaa kahvipöydästä ennätystahtia
Maku