Unelmien Talo&Koti

Mascarpone-mustikkapiirakka valmistuu vaikka mökkikeittiössä! Helppo ohje yhdistää marjahillokkeen, mascarponetäytteen ja valmiin lehtitaikinan

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Mascarpone-mustikkapiirakka on kesän rennoin marjapiirakka, joka syntyy valmistaikinasta ja ilman sähkövatkainta. Poimi ohje ja kokeile vaikka jo tänään!
KA
4.4
0
Julkaistu 17.8.2022


Reseptin ainekset (8 annosta)

Mustikkahilloke

  • 200 gmustikoita
  • 2 rklfariinisokeria
  • noin 1 rklsitruunanmehua

Piirakka ja täyte

  • 1iso lehtitaikina
  • 1muna
  • 2 rklruokosokeria
  • 2 dlvispikermaa
  • 250 gmascarponea
  • 2 rkltomusokeria
  • 1vaniljatangon siemenet
  • 2 rklmintun lehtiä
Tulosta

Masparpone-mustikkapiirakka – ohje:

  1. Mittaa mustikat, fariinisokeri ja sitruunamehu kattilaan ja lämmitä, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä.
  2. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota taikina sulamaan.
  3. Kauli sulanut taikina hieman ohuemmaksi leivinpaperin päällä ja siirrä pellille.
  4. Pistele taikina haarukalla. Voitele piirakkapohja vispatulla kanamunalla. Ripottele reunoille ruokokidesokeria.
  5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin kullanruskea.
  6. Anna pohjan levätä hetki uunista oton jälkeen. Painele piirakan keskustaa varovasti hieman alas ja jäähdytä kokonaan.
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone sekaan vatkaten.
  8. Mausta vaniljalla ja tomusokerilla. Tarkista maku ja lisää makeutusta oman makusi mukaan.
  9. Levitä mascarponevaahto piirakan keskelle rennosti. Lusikoi vaahdon päälle mustikkahilloketta. Koristele mascarpone-mustikkapiirakka mintun lehdillä ja tarjoile.

Vinkit!

  • Lisää täytteeseen sokeria oman makusi mukaan.
  • Voit paistaa pohjan hyvissä ajoin valmiiksi, jos valmistat sen vaikka mökillä, jossa ei ole sähköjä.
  • Vegaanisen piirakan saat voitelemalla piirakan agar-vedellä ja käyttämällä kerman ja mascarponen sijaan kasvikermaa ja vegaanista mascar­ponea.
Kommentoi »