4,4(24)
Mascarpone-mustikkapiirakka valmistuu vaikka mökkikeittiössä! Helppo ohje yhdistää marjahillokkeen, mascarponetäytteen ja valmiin lehtitaikinan
Kasvis
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Mascarpone-mustikkapiirakka on kesän rennoin marjapiirakka, joka syntyy valmistaikinasta ja ilman sähkövatkainta. Poimi ohje ja kokeile vaikka jo tänään!
17.8.2022
 |
Unelmien Talo&Koti
Reseptin ainekset
8 annosta
Mustikkahilloke
200 gmustikoita
2 rklfariinisokeria
noin 1 rklsitruunanmehua
Piirakka ja täyte
1iso lehtitaikina
1muna
2 rklruokosokeria
2 dlvispikermaa
250 gmascarponea
2 rkltomusokeria
1vaniljatangon siemenet
2 rklmintun lehtiä

Masparpone-mustikkapiirakka – ohje:

  1. Mittaa mustikat, fariinisokeri ja sitruunamehu kattilaan ja lämmitä, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä.
  2. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota taikina sulamaan.
  3. Kauli sulanut taikina hieman ohuemmaksi leivinpaperin päällä ja siirrä pellille.
  4. Pistele taikina haarukalla. Voitele piirakkapohja vispatulla kanamunalla. Ripottele reunoille ruokokidesokeria.
  5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin kullanruskea.
  6. Anna pohjan levätä hetki uunista oton jälkeen. Painele piirakan keskustaa varovasti hieman alas ja jäähdytä kokonaan.
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone sekaan vatkaten.
  8. Mausta vaniljalla ja tomusokerilla. Tarkista maku ja lisää makeutusta oman makusi mukaan.
  9. Levitä mascarponevaahto piirakan keskelle rennosti. Lusikoi vaahdon päälle mustikkahilloketta. Koristele mascarpone-mustikkapiirakka mintun lehdillä ja tarjoile.

Vinkit!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.