Mascarpone-mustikkapiirakka valmistuu vaikka mökkikeittiössä! Helppo ohje yhdistää marjahillokkeen, mascarponetäytteen ja valmiin lehtitaikinan
Kasvis
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Mascarpone-mustikkapiirakka on kesän rennoin marjapiirakka, joka syntyy valmistaikinasta ja ilman sähkövatkainta. Poimi ohje ja kokeile vaikka jo tänään!
Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin kullanruskea.
Anna pohjan levätä hetki uunista oton jälkeen. Painele piirakan keskustaa varovasti hieman alas ja jäähdytä kokonaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone sekaan vatkaten.
Mausta vaniljalla ja tomusokerilla. Tarkista maku ja lisää makeutusta oman makusi mukaan.
Levitä mascarponevaahto piirakan keskelle rennosti. Lusikoi vaahdon päälle mustikkahilloketta. Koristele mascarpone-mustikkapiirakka mintun lehdillä ja tarjoile.
Vinkit!
Lisää täytteeseen sokeria oman makusi mukaan.
Voit paistaa pohjan hyvissä ajoin valmiiksi, jos valmistat sen vaikka mökillä, jossa ei ole sähköjä.
Vegaanisen piirakan saat voitelemalla piirakan agar-vedellä ja käyttämällä kerman ja mascarponen sijaan kasvikermaa ja vegaanista mascarponea.