Maku

Marsipaanipullat

1 h 55 min
4
0

Herkullisia marsipaanipullia ei voi vastustaa! Raastetulla marsipaanilla täytetyt pullat paistetaan paperisissa pullavuoissa.
Tulosta
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara

Ainekset (30 kpl)

Taikina

  • 125 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 30 ghiivaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 rklkardemummaa
  • 8 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 250 gmarsipaania

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Koristeluun

  • 1 dlmantelilastuja
  • 1/2 dltomusokeria

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 25 min

Pane marsipaani pakastimeen kylmenemään.

Valmista taikina. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, sokeri ja suola maitoon.

Lisää mukaan muna, kardemumma ja osa jauhoista, sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Lisää loput jauhot muutamassa erässä ja viimeiseksi jäähtynyt voisula.

Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa, lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

Raasta tällä välin pakastimessa hieman kovettunut marsipaani.

Jaa kohonnut taikina kahteen palaan. Kauli palat jauhotetulla leivinalustalla suorakaiteen muotoisiksi, ohuiksi levyiksi. Levitä marsipaaniraaste levyille ja kääri levyt napakoiksi rulliksi.

Leikkaa molemmat rullat 15 yhtä suureen viipaleeseen ja nosta ne leikkuupinta ylöspäin paperisiin pullavuokiin. Nosta vuoat pellille ja peitä leivinliinalla. Anna kohota noin 20 minuuttia.

Voitele pullat munalla ja ripottele päälle runsaasti mantelilastuja. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Viimeistele jäähtyneet pullat tomusokerilla.

Saat taikinarullasta parhaiten yhtä suuret viipaleet, kun jaat rullan ensin kolmeen yhtä suureen osaan ja ne tasaisesti viiteen osaan.

MITÄ PIDIT?
4