Kotivinkki

Marsipaani-banaanikakku

0
0

Marsipaani-banaanikakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

POHJA:

  • 75 gmantelijauhetta
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 5luomukananmunaa
  • 1¾ dlsokeria

VUOKAAN:

  • rasvaa
  • korppujauhoja

TÄYTE:

  • 3banaania
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 dlkinuskikastiketta

KOSTUTUKSEEN:

  • 1 dllaimennettua sitruunamehua

PÄÄLLE:

  • 1½ pktvihreää marsipaania
  • ¼ pktpunaista marsipaania

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sekoita keskenään mantelijauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe.

2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Sekoita jauhoseos munavaahtoon.

4. Voitele vuoka ja korppujauhota se. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaritilätasolla 175 asteessa 35–50 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Käytä vuokana halkaisijaltaan noin 16–17 cm:n vuokaa, silloin saat kakusta korkean ja näyttävän.

5. Jäähdytä kakkupohja ja irrota se vuoastaan. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi.

6. Soseuta banaanit haarukalla ja lisää soseeseen sitruunamehu.

7. Kostuta pohjalevy sitruunamehulla ja valuta päälle puolet kinuskikastikkeesta ja lisää päälle puolet banaanisoseesta. Nosta seuraava levy päälle, kostuta levy ja lisää päälle kinuskikastike ja banaanisose.

8. Ota puolet vihreästä marsipaanista ja kaulitse siitä vähän kakun pohjaa suurempi levy. Nosta marsipaanilevy kaulimen avulla kakun päälle. Leikkaa tarvittaessa liika marsipaani pois kakun reunoilta.

9. Kaulitse lopusta marsipaanista pitkä, kakun ympärysmitan pituinen kapea levy. Leikkaa levy taikinapyörällä kakun reunoille sopivaksi. Rullaa marsipaani kevyesti rullaksi ja asettele kakun reunoille. Silitä saumakohta sormin tasaiseksi.

10. Kaulitse punainen marsipaani levyksi ja ota siitä pieni palloja koristeeksi. Nosta ympäri kakkua. Koristele kakku vielä muutamalla raitakarkilla.

Vinkki!

No onkos tullut kesä talven keskelle? Vihreällä marsipaanilla kuoritettu kakku on kahvipöydän hauska väriläiskä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä