Maku

Mars-kakku

4
2

Mars-kakku

Mars-patukasta innoituksensa saanut kakku on täydellinen suklaanystävän synttärikakku.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Pohja

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 3/4 dlkaakaojauhetta
  • 4 dlsokeria
  • 1 3/4 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 2 1/2 dlpiimää
  • 1 3/4 dlkahvia (kiehuvan kuumaa)
  • 1 dlruokaöljyä (+ 1 rkl)
  • 2 kplmunaa
  • 2 tlvaniljauutetta (valinnainen)

Täyte ja kuorrute

  • 340 gvoita
  • 500 gtomusokeria
  • 1 3/4 dlkaakaojauhetta
  • 4 rklkuohukermaa
  • 400 gkondensoitua maitoa
  • 2 kplMars-patukkaa

Lisäksi

  • 5 kplMars-kovehteja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Ota piimä, ruokaöljy ja munat ajoissa huoneenlämpöön.
Valmistele 3 20-senttistä vuokaa voitelemalla reunat ja vuoraamalla pohja leivinpaperilla.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Yhdistä keskenään siivilöidyt vehnäjauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe ja ruokasooda.
Keitä kahvi ja pidä kuumana.
Vatkaa keskenään piimä, munat, ruokaöljy ja vaniljauute.
Yhdistä märät aineet kuiviin, vatkaa parin minuutin ajan sähkövatkaimella. Lisää kiehuvan kuuma kahvi vähän kerrallaan samalla vatkaten, kunnes taikina on sileää.
Jaa taikina tasaisesti kolmen vuoan kesken. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.
Anna kakkupohjien jäähtyä n. 10 minuuttia vuoissa, poista sitten ritilälle ylösalaisin jäähtymään.
Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöistä voita parin minuutin ajan, kunnes se on vaaleampaa ja kuohkeaa. Lisää sitten siivilöity kaakaojauhe ja tomusokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten. Vatkaa n. 2 kokonaista minuuttia. Lisää kuohukermaa kunnes saavutat halutun koostumuksen (4 – 6 rkl).
Kokoa kakku. Lämmitä kondensoidusta maidosta tehty toffee lämpimäksi. Levitä toffeeta alimman pohjan päälle niin, että pohja peittyy. Levitä n. 1 dl täytettä päälle, levitä paletteiveitsellä tasaisesti. Ripottele päälle rouheasti paloiteltuja Mars-patukan paloja.
Toista sama seuraavan kerroksen kanssa. Levitä päällimmäisen kakkupohjan pinnalle reilusti täytettä ja tee ohut kuorrute kakun reunolle (crumb coating). Anna kakun seistä jääkaapissa n. 10 minuuttia tai kunnes crumb coating on jähmettynyt. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle ja reunoille palettiveistä käyttäen.
Viimeistele kakku kaatamalla loput kuumasta toffeesta (saatat joutua lämmittämään uudelleen) kakun pinnalle, anna toffeen valua reunoja pitkin. Siisti palettiveitsellä ja koristele pitkittäin leikatuilla Mars-konvehdeilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä