Kotivinkki

Marokkolaiset kasvispizzat

1 h 12 min
0
0

Marokkolaiset kasvispizzat

GL
0
0
Lempeän tulisten kasvispizzojen jekkuna ovat marokkolaisittain maustettu soijarouhe ja tattarista leivottu, kuitupitoinen pizzapohja.
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Pizzapohja

  • 3 dltattarijauhoja
  • ½ dlkauraleseitä
  • ½ tlsuolaa
  • 100 gvoita tai margariinia
  • ½ dlvettä tai kermaa
  • 1 dljuustoraastetta

Kasvispizzojen täyte

  • 1 ½ dltummaa soijarouhetta
  • 3 dlkuumaa vettä
  • ½ tlsuolaa
  • 1sipuli
  • 2–4valkosipulinkynttä
  • 1 rklöljyä
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1sitruunan raastettu kuori
  • 1 rklsitruunan mehua
  • 1 tlras el hanout -maustesekoitusta
  • 1 tltimjamia
  • 1 psmustaleimaemmentalraastetta (130 g)

Päälle

  • 1rasia kirsikkatomaatteja
  • rukolaa

Tee näin

1 h 12 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN42 min

1. Sekoita tattarijauhot, kauraleseet ja suola kulhossa. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Lisää vesi ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi taikinapalloksi. Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.

2. Pyöritä taikina pötköksi ja leikkaa 8 palaksi. Ripottele tattarijauhoja pöydälle ja kaulitse palat ohuiksi, pieniksi pizzapohjiksi. Nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Yhdelle mahtuu 4 pohjaa.

3. Mittaa soijarouhe kulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi. Mausta suolalla. Anna turvota 5 minuuttia. 

4. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla. Lisää sipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää soijarouhe, tomaattipyree, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä mausteet. Paista vielä 2–3 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.

5. Levitä seos pohjien päälle. Ripottele kasvispizzojen päälle juustoraaste. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pohjat ovat kypsät. Viimeistele kasvispizzat kirsikkatomaateilla ja rukolalla.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä