Marokkolainen porkkana- ja appelsiinisalaatti

50 min
0
0

Marokkolainen porkkana- ja appelsiinisalaatti

Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Marokkolainen porkkanasalaatti

  • 1 kgporkkanoita
  • oliiviöljyä
  • 1 tljauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • ½ tljauhettua korianteria
  • suolaa ja mustapippuria
  • 150 gfetaa murennettuna
  • ½ dltuoretta minttua hienonnettuna
  • ½ dltuoretta korianteria hienonnettuna
  • 1 rklsitruuna mehua
  • 2 rklneitsyt oliiviöljyä

Appelsiinisalaatti

  • 4 kplappelsiinia
  • 1 kplpunasipuli
  • 1 dlmustia oliiveja
  • 2 rklneitsyt oliiviöljyä
  • ripaus sormisuolaa
  • ripaus chilihiutaleita

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Marokkolainen porkkanasalaatti:

Kuori porkkanat ja poista kanta. Leikkaa porkkanat pituussuunnassa puoliksi. Halkaise porkkanan puolikkaat ja leikkaa puolikkaat vielä puoliksi. Levitä porkkanat leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripottele porkkanoiden pinnalle öljyä. Mausta suolalla, jeeralla ja korianterilla. Paahda porkkanoita 200 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia tai kunnes porkkanat ovat kypsiä. Anna porkkanoiden jäähtyä hetki. Hienonna yrtit ja murustele feta. Sekoita yrtit ja feta porkkanoiden joukkoon. Ripottele salaatin pinnalle oliiviöljy ja sitruunamehu. Halutessasi voit lisätä salaattiin myös paahdettuja kikherneitä. Tarjoile heti.

Appelsiinisalaatti:

Kuori appelsiinit veitsellä niin, että myös valkoinen kuori lähtee. Viipaloi appelsiinit ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lisää punasipulit ja oliivit salaattiin. Mausta salaatti sormisuolalla ja chilihiutaleilla. Ripottele salaatin pinnalle oliiviöljyä. Anna salaatin maustua hetki ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä