Maku

Pannu täynnä mausteista lohtua! Lämmittävä marokkolainen lammaspannu viimeistellään kananmunilla

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Marokkolainen lammaspannu maustetaan pohjois-afrikkalaisen merquez-makkaran tapaan voimakkaan lämmittävillä mausteilla ja kruunataan kananmunilla. Helppo lammaspannu sopii esimerkiksi tuhdimmaksi brunssiruoaksi.
GL
MA
5
0
Julkaistu: 27.10.2021


Reseptin ainekset (4–6 annosta )

  • 400 gkaritsanjauhelihaa
  • 1sipuli
  • 4valkosipulinkynttä
  • 70 g pinaattia
  • ½ tl fenkolinsiemeniä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlsavupaprikaa
  • 2 tljuustokuminaa
  • ½ tl chilihiutaleita
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • 2 tlharissatahnaa
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 1½ dl vettä
  • 4–6 munaa

Lisäksi

  • ½ rku korianteria
Tulosta

Marokkolainen lammaspannu valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja kuivaa pinaatit. Poista kovat lehtiruodit tarvittaessa ja hienonna pinaatit.
  2. Jauha fenkolinsiemenet morttelissa ja laita ne uuninkestävälle valurautapannulle. Kuumenna siemeniä hetki pannulla. Lisää öljy ja sipulit. Kuullota hetki. Lisää jauheliha ja ruskista.
  3. Lisää mausteet, tomaattimurska ja vesi pannulle. Anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia välillä sekoitellen.
  4. Paina jauhelihaseokseen lusikalla kuopat. Riko kuoppiin munat.
  5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet mutta keltuaiset vielä pehmeitä.
  6. Viimeistele korianterilla ja tarjoa rapean leivän, riisin tai ohran kanssa.

Vinkki!

Voit säädellä pannun tulisuutta chilihiutaleiden ja harissatahnan määrällä.

Kommentoi »