Pannu täynnä mausteista lohtua! Lämmittävä marokkolainen lammaspannu viimeistellään kananmunilla
35 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
20 minMarokkolainen lammaspannu maustetaan pohjois-afrikkalaisen merquez-makkaran tapaan voimakkaan lämmittävillä mausteilla ja kruunataan kananmunilla. Helppo lammaspannu sopii esimerkiksi tuhdimmaksi brunssiruoaksi.
GL
MA
5
Kuvat
Julkaistu 27.10.2021

Pannu täynnä mausteista lohtua! Lämmittävä marokkolainen lammaspannu viimeistellään kananmunilla
Reseptin ainekset (4–6 annosta )
- 400 gkaritsanjauhelihaa
- 1sipuli
- 4valkosipulinkynttä
- 70 g pinaattia
- ½ tl fenkolinsiemeniä
- 1 rklrypsiöljyä
- 1 tlsuolaa
- 2 tlsavupaprikaa
- 2 tljuustokuminaa
- ½ tl chilihiutaleita
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl jauhettua kanelia
- 2 tlharissatahnaa
- 400 gtomaattimurskaa
- 1½ dl vettä
- 4–6 munaa
Lisäksi
- ½ rku korianteria
Marokkolainen lammaspannu valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja kuivaa pinaatit. Poista kovat lehtiruodit tarvittaessa ja hienonna pinaatit.
- Jauha fenkolinsiemenet morttelissa ja laita ne uuninkestävälle valurautapannulle. Kuumenna siemeniä hetki pannulla. Lisää öljy ja sipulit. Kuullota hetki. Lisää jauheliha ja ruskista.
- Lisää mausteet, tomaattimurska ja vesi pannulle. Anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia välillä sekoitellen.
- Paina jauhelihaseokseen lusikalla kuopat. Riko kuoppiin munat.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet mutta keltuaiset vielä pehmeitä.
- Viimeistele korianterilla ja tarjoa rapean leivän, riisin tai ohran kanssa.
Vinkki!
Voit säädellä pannun tulisuutta chilihiutaleiden ja harissatahnan määrällä.

Makuja maailmalta arkeen ja juhlaan! Valmista herkulliset lammas-pinaattikebakot helposti uunissa
Kotivinkki

Lammasbaklava on Lähi-idän leivonnaisen suolainen serkku! Rapea piirakka kätkee sisäänsä mausteisen täytteen
Maku

Lammaspyörykkä-chorizopata – tomaattisen pataruoan lempeää mausteisuutta terästää chilin tuoma potku
Kotivinkki

Itämaiset lampaankyljykset – chilillä ja currylla viimeistelty mausteseos takaa, että näistä löytyy potkua!
Maku

Marokkolainen lihapullapasta – mintulla ja korianterilla maustetut herkkupallerot saavat seurakseen tomaattisen kasviskastikkeen
Maku

Marokkolainen kurpitsakeitto – savupaprikasta ja harissasta potkua saava soppa lämmittää mausteisuudellaan
Maku

Lammasruoat – parhaat suosikkireseptit

5 x pääsiäislammas uudella tavalla – kääräise rullalle, piilota taikinakuoreen tai pyöritä kebakoiksi!