0(0)
Marokkolainen kurpitsakeitto – savupaprikasta ja harissasta potkua saava soppa lämmittää mausteisuudellaan
Gluteeniton
Vegaaninen
Maidoton
Laktoositon
Kasvis
Munaton
45 min
Marokkolainen kurpitsakeitto saa mausteisen makunsa savupaprikasta, harissasta ja tahinista. Lämmittävä keitto kypsyy pöytään nopeasti, kun teet sen raastetusta kurpitsasta.
3.1.2020
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Marokkolainen kurpitsakeitto
500 gmyski- tai muscatkurpitsaa
1sipuli
2valkosipulinkynttä
1 rkloliiviöljyä
2 rkltomaattipyreetä
2 tlvihreää harissatahnaa
½ tlsavupaprikajauhetta
1 lvettä
1 tlsuolaa
2 rkltahinia
1limen mehu
Pinnalle
1 tlk (380 g)kikherneitä
2 rkloliiviöljyä
¼ tlsuolaa
¼ tlrouhittua mustapippuria
1 rkltuoretta korianteria
1 tlmustia seesaminsiemeniä

Marokkolainen kurpitsakeitto – ohje:

  1. Halkaise kurpitsa, lusikoi siemenet pois ja kuori kurpitsa. Jos käytät muscatkurpitsaa, poista lohkotusta kurpitsasta siemenet ja kuori. Raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi.
  2. Kuori ja hienonna sipulit.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja mausteet. Kuullota niitä hetken käännellen. Lisää kurpitsaraaste ja jatka kuullottamista vielä muutaman minuutin ajan.
  4. Lisää vesi ja suola. Keitä hiljaa poreillen 10 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.
  5. Valuta kikherneet. Kuumenna paistinpannulla öljyä, lisää kikherneet ja paista niitä käännellen, kunnes ne saavat hieman väriä ja rapeutuvat. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Sekoita keiton joukkoon tahini ja lopuksi vielä limemehu.

Vinkki!

Tarjoa keiton kanssa uunissa tai leivänpaahtimessa lämmitettyä naanleipää.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo