Marokkolainen kurpitsakeitto – savupaprikasta ja harissasta potkua saava soppa lämmittää mausteisuudellaan
45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
Marokkolainen kurpitsakeitto saa mausteisen makunsa savupaprikasta, harissasta ja tahinista. Lämmittävä keitto kypsyy pöytään nopeasti, kun teet sen raastetusta kurpitsasta.
GL
VE
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 3.1.2020

Marokkolainen kurpitsakeitto – savupaprikasta ja harissasta potkua saava soppa lämmittää mausteisuudellaan
Ainekset (4 annosta)
Marokkolainen kurpitsakeitto
- 500 gmyski- tai muscatkurpitsaa
- 1sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1 rkloliiviöljyä
- 2 rkltomaattipyreetä
- 2 tlvihreää harissatahnaa
- ½ tlsavupaprikajauhetta
- 1 lvettä
- 1 tlsuolaa
- 2 rkltahinia
- 1limen mehu
Pinnalle
- 1 tlk (380 g)kikherneitä
- 2 rkloliiviöljyä
- ¼ tlsuolaa
- ¼ tlrouhittua mustapippuria
- 1 rkltuoretta korianteria
- 1 tlmustia seesaminsiemeniä
Marokkolainen kurpitsakeitto tehdään näin:
- Halkaise kurpitsa, lusikoi siemenet pois ja kuori kurpitsa. Jos käytät muscatkurpitsaa, poista lohkotusta kurpitsasta siemenet ja kuori. Raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi.
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja mausteet. Kuullota niitä hetken käännellen. Lisää kurpitsaraaste ja jatka kuullottamista vielä muutaman minuutin ajan.
- Lisää vesi ja suola. Keitä hiljaa poreillen 10 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.
- Valuta kikherneet. Kuumenna paistinpannulla öljyä, lisää kikherneet ja paista niitä käännellen, kunnes ne saavat hieman väriä ja rapeutuvat. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita keiton joukkoon tahini ja lopuksi vielä limemehu.
Vinkki!
Tarjoa keiton kanssa uunissa tai leivänpaahtimessa lämmitettyä naanleipää.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0