Maku

Marokkolainen kurpitsakeitto – savupaprikasta ja harissasta potkua saava soppa lämmittää mausteisuudellaan

45 min
{
Aktiivinen45 min
Passiivinen
Marokkolainen kurpitsakeitto saa mausteisen makunsa savupaprikasta, harissasta ja tahinista. Lämmittävä keitto kypsyy pöytään nopeasti, kun teet sen raastetusta kurpitsasta.
GL
VE
0
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4 annosta)

Marokkolainen kurpitsakeitto

  • 500 gmyski- tai muscatkurpitsaa
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 2 tlvihreää harissatahnaa
  • ½ tlsavupaprikajauhetta
  • 1 lvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rkltahinia
  • 1limen mehu

Pinnalle

  • 1 tlk (380 g)kikherneitä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • ¼ tlsuolaa
  • ¼ tlrouhittua mustapippuria
  • 1 rkltuoretta korianteria
  • 1 tlmustia seesaminsiemeniä
Tulosta

Marokkolainen kurpitsakeitto tehdään näin:

  1. Halkaise kurpitsa, lusikoi siemenet pois ja kuori kurpitsa. Jos käytät muscatkurpitsaa, poista lohkotusta kurpitsasta siemenet ja kuori. Raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi.
  2. Kuori ja hienonna sipulit.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja mausteet. Kuullota niitä hetken käännellen. Lisää kurpitsaraaste ja jatka kuullottamista vielä muutaman minuutin ajan.
  4. Lisää vesi ja suola. Keitä hiljaa poreillen 10 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.
  5. Valuta kikherneet. Kuumenna paistinpannulla öljyä, lisää kikherneet ja paista niitä käännellen, kunnes ne saavat hieman väriä ja rapeutuvat. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Sekoita keiton joukkoon tahini ja lopuksi vielä limemehu.

Vinkki!

Tarjoa keiton kanssa uunissa tai leivänpaahtimessa lämmitettyä naanleipää.

MITÄ PIDIT?
0