Marokkolainen käärmekakku

1 h 10 min
4.7
1

Marokkolainen käärmekakku

Käärme eli M’hancha on perinteinen marokkolainen jälkiruoka. Filotaikina täytetään kanelilla ja appelsiininkuorella maustetulla manteli-pistaasiseoksella. Makea kierreherkku on pyörryttävän hyvää!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 annosta)

Täyte

  • 300 gmantelijauhoja
  • 100 gpistaaseja (kuorittuja, rouhittuna)
  • 3 1/2 dlsokeria
  • 2 tlkanelia
  • 1 kplappelsiinia (hienoksi raastettu kuori ja 1 dl mehua)

Lisäksi

  • 450 gfilotaikinaa (pakaste)
  • 50 gvoita (sulatettuna)
  • 1 kplkeltuaista

Päälle

  • 2 tltomusokeria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Ota filotaikina jääkaappiin sulamaan päivää ennen tai huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomista.

Sekoita täytteen ainekset kulhossa tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa joko mantelijauhoja tai appelsiinimehua, jotta saat massasta tahnamaista ja jämäkkää.

Ota filotaikinasta esiin yksi arkki. Peitä loput arkit kostealla liinalla, jotta ne eivät kuivu.

Sivele filotaikina kevyesti voisulalla. Nosta päälle toinen filotaikina-arkki.

Muotoile mantelitahnasta kapea tanko ja levitä se filotaikinalle.

Rullaa taikina kääretortun tapaan tiiviiksi rullaksi. Ummista taikinan päät taittelemalla ne sisäänpäin.

Nosta filorulla leivinpaperille uunipellille siten, että kierrät sen samalla spiraalin muotoon.

Täytä tähän tapaan filotaikina-arkit, kunnes täyte on kulunut. Kasvata spiraalia laajemmaksi niin että se näyttää kerällä olevalta käärmeeltä.

Voitele leivonnainen vatkatulla keltuaisella. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Anna kakun jäähtyä täysin, ennen kuin leikkaat sen terävällä veitsellä paloiksi.

Hunnuta pinta tomusokerilla.

* Tämä herkku on maultaan todella täyteläinen, joten sitä riittää hyvin pieni pala.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä