Marmoroitua lihaa ja juureskuutioita

40 min
0
0

Marmoroitua lihaa ja juureskuutioita

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Kari Kaipainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 600 gnaudan sisäfileetä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Juureslisäke

  • 3 kplpunajuurta
  • 4 kplporkkanaa
  • 2 kplkyssäkaalia
  • 3 rklrypsiöljyä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Nosta liha ajoissa huoneenlämpöön.
Valmista ensin juureslisuke. Kuori juurekset ja leikkaa ne kuutioiksi.
Nosta grillin umpiparilan päälle uunivuoka ja kumoa juureskuutiot vuokaan. Lorauta niiden joukkoon öljyä ja anna juuresten kypsyä noin 20 minuuttia välillä käännellen. Mausta ne kypsennyksen loppupuolella suolalla ja pippurilla.
Leikkaa fileestä noin 3 cm:n paksuisia viipaleita. Painele paloja kevyesti, jotta ne eivät jää liian korkeiksi.
Paista pihvejä kuumalla parilalla noin 2–3 minuuttia per puoli. Ripottele pintaan suolaa ja pippuria. Pihvit saavat jäädä hivenen roseeksi sisältä.
Tarjoa pihvit juureskuutioiden ja hunajaisen kastikkeen kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä