Maku

Marjaviinisiirappia, tuoreita mansikoita ja leipäjuustoa

2 h 15 min
GL
KA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Marja Samuli
Kuvat Petri Mulari, Mika Haaranen

Ainekset (4 annosta)

  • 10 dlmansikoita
  • 150 gleipäjuustoa
  • 1/2 tlmustapippuria

Marjaviinisiirappi

  • 1/2 dlmietoa viiniä (marja)
  • 1/2 dlsokeria

Lisäksi

  • 1/2 dltuoretta minttua

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista siirappi. Keitä aineksia hiljalleen kattilassa, kunnes sokeri on liuennut ja seos on siirappista. Anna jäähtyä. Viipaloi mansikat kulhoon ja valele päälle siirappi, mausta seos rouhitulla mustapippurilla, sekoita varoen ja nosta peitettynä viileään 2–4 tunniksi. Lisää revityt mintunlehdet mansikka-siirappiseokseen. Pieni tai revi leipäjuustot sopiviksi suupaloiksi, kokoa annoksiksi ja nosta tarjolle mintunlehdillä koristeltuna.

MITÄ PIDIT?
0