Kotivinkki

Marjatäytekakku

0
0

Marjatäytekakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 3kananmunaa
  • 2½ dlsokeria
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1½ tlleivinjauhetta
  • 150 gsulatettua voita tai margariinia
  • 1sitruunan kuori
  • 1 dlsitruunamehua
  • rasvaa vuoan voiteluun
  • seesaminsiemeniä vuoan jauhottamiseen

TÄYTE:

  • 150 gtuorejuustoa
  • 1 rklsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 dlranskankermaa
  • 5 dlmansikoita

KOSTUTUKSEEN JA PÄÄLLE:

  • 1 dlsitruunanmakuista kivennäisvettä
  • mustikoita
  • viinimarjoja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.

2. Lisää jauhoseos munavaahtoon vuorotellen rasvan kanssa. Pese sitruuna ja raasta kuori raastimen hienoimmalla terällä. Lisää kuoriraaste ja sitruunan mehu taikinaan.

3. Voitele ja jauhota vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä cocktail-tikulla kakun keskeltä – jos tikku jää kosteaksi, jatka paistamista.

4. Anna kakun jäähtyä vuoassaan hetki, ennen kuin kumoat sen. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi. Kostuta levyt kivennäisvedellä pullasudin avulla.

5. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokerit ja ranskankerma. Levitä kolmasosa tuorejuustoseoksesta yhdelle pohjapalalle ja viipaloi sen päälle mansikoita. Jätä osa mansikoista kakun päälle. Tee toinen kerros samalla tavalla. Levitä loput juustoseoksesta kakun päälle ja koristele kakku marjoilla.

Vinkki!

Vinkki: Valmista kakkupohja vaihteeksi suorakaiteen mallisessa vuoassa. Täytteeksi käyvät mainiosti myös valmiiksi maustetut rahkat.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä