Kotivinkki

Marjaisat tuulihatut

0
0

Marjaisat tuulihatut

Teksti Natalia Rehbinder
Kuvat Pia Inberg
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 2½ dlvettä
  • 60 gvoita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 3luomukananmunaa
  • (leivinjauhetta)
  • öljyä
  • 3 dlkuohukermaa
  • 200 gvaniljarahkaa
  • 1 dljäisiä mustaherukoita
  • sokeria maun mukaan
  • tomusokeria koristeluun

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Kun voi on sulanut, siirrä kattila levyltä ja lisää vehnäjauhot koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. Sekoita, kunnes vesi on täysin imeytynyt jauhoihin. Kuumenna seos uudestaan ja sekoita koko ajan, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista pallomaiseksi.

2. Siirrä kattila levyltä ja sekoita joukkoon yksi muna. Anna taikinan jäähtyä muutama minuutti niin, että se on edelleen lämmin, mutta ei kuuma.

3. Lisää loput munat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten. Jos haluat, voit lisätä viimeisen munan kanssa ripauksen leivinjauhetta.

4. Laita leivinpaperi uunivuoan päälle ja voitele paperi tipalla öljyä. Näin tuulihatut eivät tartu paperiin kiinni.

5. Nosta taikinaa kahdella teelusikalla tai pursota samankokoisia nokareita leivinpaperille.

6. Paista tuulihatut uunin keskiritilätasolla 190 asteessa noin 20–30 minuuttia. Tuulihatut ovat valmiita, kun ne ovat kullankeltaisia. Älä avaa uuniluukkua paistamisen aikana, etteivät tuulihatut lätsähdä.

7. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita vaniljarahka joukkoon. Lisää jäiset marjat ja mausta sokerilla maun mukaan. Täytä tuulihatut ja hunnuta ne tomusokerilla.

8. Tuulihatut voi leipoa etukäteen ja pakastaa. Täytä ne vasta tarjoamispäivänä.
 

Vinkki!

Tuulihatut voi täyttää suolaisella tai makealla täytteellä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä