Marjaisa mallasleipä

2 h 20 min
3
0

Marjaisa mallasleipä

MU
KA
0
3
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 4 dlvettä
  • 50 gkaljamallasta
  • 1/2 dlkuivattuja karpaloita
  • 1/2 dlkuivattuja mustikoita
  • 200 gkermaviiliä
  • 50 ghiivaa
  • 1 dlsiirappia (leipä-)
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 6 dlhiivaleipäjauhoja
  • 4 dlruisjauhoja

Pinnalle

  • 1/2 dlkuivattuja karpaloita

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Kiehauta kaljamaltaat ja marjat vedessä.

Siirrä seos taikinakulhoon ja sekoita joukkoon kermaviili. Liuota joukkoon hiiva, kun seos on kädenlämpöistä. Lisää siirappi ja suola. Sekoita taikinaan jauhot puuhaarukalla. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kaada taikina kahteen voideltuun leipävuokaan.

Kohota noin tunnin ajan huoneenlämmössä.

Painele kevyesti karpaloita mallasleipien pinnalle. Paista marjaisia mallasleipiä 175 asteisessa uunissa noin 1 tunti.

Vinkki!

Leipäsiirappi on leipien ja sämpylöiden leivontaan tarkoitettu mallasuutetta sisältävä sokerisiirappi, joka parantaa leivän makua.
MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä