Marjainen täytekakku Karoliinan tapaan

45 min
0
0

Marjainen täytekakku Karoliinan tapaan

KA
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Lasse Lecklin
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta

Kostutus

  • 1/2 dlappelsiinitäysmehua
  • 1/2 dlvettä

Vaniljakiisseli

  • 2 dlkevytmaitoa
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklsokeria
  • 2 rklmaissitärkkelystä
  • 2 tlvaniljasokeria

Täyte ja koristelu

  • 5 dlmansikoita
  • 5 dlvadelmia
  • 4 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)
  • 1 dlhyytelösokeria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos siivilän läpi vaahtoon. Nostele taikina varovasti tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Kumoa lämpimänä. Anna jäähtyä.
Valmista sillä aikaa kiisseli. Mittaa kiisselin ainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna seosta hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Ota kattila pois liedeltä ja jäähdytä. Mausta vaniljasokerilla.
Leikkaa kakku leveyssuunnassa kolmeen osaan. Kokoa kakku tarjoilulautasella. Kostuta kakkulevyt appelsiiniliemellä ja levitä väleihin vuorotellen vadelmia ja viipaloituja mansikoita, vaniljakiisseliä ja vaahdotettua kermaa. Säästä noin kolmasosa kermasta ja marjoista kakun koristeluun. Viimeistele marjakoristeet hyytelösokerilla. Katso ohje paketin kyljestä.
Säilytä valmis kakku viileässä, hajuilta suojattuna ennen tarjoilua. Täytteen voit tehdä myös edellisenä päivänä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä