Maku

Marja-vaniljatartaletit

0
0

Marja-vaniljatartaletit

Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

Pohja

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklsokeria
  • 100 gvoita
  • 3 rklkylmää vettä

Täyte

  • 1 kplmunaa
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 rklperunajauhoja
  • 1 rklvaniljasokeria

Päälle

  • 1/4 lpensasmustikoita
  • 1/4 lmansikoita

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Laita tartalettipohjia varten kuutioitu voi ja vesi pakkaseen hetkeksi kylmenemään.

Siivilöi vehnäjauhot kulhoon, lisää sokeri. Nypi kylmä voi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi nopeasti, älä anna voin lämmetä. Lisää sitten kylmää vettä ja sekoita kylmällä veitsellä kunnes taikinasta tulee kiinteää. Purista nopeasti kasaan, kääräise kelmuun ja laita kylmään lepäämään 30 minuutiksi.

Valmista täyte mittaamalla aineet vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seoksesta muodostuu paksuhkoa kiisseliä. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Siivilöi täyte ja laita anna jäähtyä jääkaapissa.

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Kauli levännyt taikina jauhotetulla alustalla ohueksi, leikkaa taikinasta veitsellä hieman tartalettivuokia (halkaisija n. 10 cm) suurempia ympyröitä. Asettele taikina vuokiin, älä revi äläkä venytä taikinaa. Leikkaa ylimääräinen taikina pois.

Pistele taikinaan reikiä haarukalla ja peitä leivinpaperipalalla, kaada päälle herneitä painoksi. Paista uunissa n. 20 minuutin ajan tai kunnes taikinan reunat ovat kullanruskeat. Anna jäähtyä ritilällä ennen kuin poistat vuoista.

Ennen tarjoilua täytä jäähtyneet taikinakuoret kylmällä vaniljatäytteellä. Koristele haluamillasi marjoilla.

Vinkki!

Piirakkataikinan tekeminen voi olla hermoja raastavaa, tärkeintä on saada oikeanlainen koostumus ennen jääkaappiin laittamista. Lisää vettä tarvittaessa enemmän, taikinan tulee pysyä koossa. Kauliessa kääntele taikinaa myötäpäivään ja varmista, että tasolla on tarpeeksi jauhoja.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä