Maku

Oodi kotipihan antimille! Mehevän marja-aronia-omenakakun sisältä löytyy syksyn kiinnostavin hilloke

3 h 20 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h 50 min
Muhkea kakku mehevöitetään omenaraasteella sekä kirpeällä ja vitamiinirikkaalla marja-aronialla. Kotoisaa marjaa juhlistetaan myös kakun välistä löytyvässä hillokkeessa.
MA
0
0
Julkaistu: 15.9.2022


Reseptin ainekset (10 annosta)

  • 3–4 (300 g)omenaa
  • 2 dlmarja-aronian marjoja
  • ½ ps (à 125 g)pekaanipähkinöitä
  • 1luomuappelsiinin raastettu kuori
  • 3munaa
  • 3 dlfariinisokeria
  • 3½ dlvehnäjauhoja
  • 1½ tlleivinjauhetta
  • 3 tlkanelia
  • 1½ tlinkivääriä
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1½ dlrypsi- tai auringonkukkaöljyä

Vuoan leivitys

  • 1 rklmaidontonta margariinia
  • 2 rklkorppu- tai pankojauhoja

Marja-aroniahilloke

  • 2 dlmarja-aronian marjoja
  • 1appelsiinin mehu
  • ¼ tlneilikkaa
  • ¾ dlhillosokeria

Vegaaninen tuorejuustotäyte

  • 1 prk (2 dl)kauravispiä (esim. Planti)
  • 300 gmaustamatonta kauralevitettä (esim. Oatly)
  • 1½ dltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1luomusitruunan raastettu kuori

Koristelu

  • syötäviä kukkia (esim. krysanteemeja)
  • ½ ps (à 125 g)pekaanipähkinöitä
  • ½ ps (à 55 g)maustamattomia tai mansikanmakuisia omenalastuja (Earth Control)
Tulosta

Marja-aronia-omenakakku – ohje:

  1. Kuori ja raasta omenat. Puhdista marja-aroniat. Rouhi pähkinät. Pese appelsiini ja raasta kuori.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen muna-sokerivaahtoon.
  3. Lisää omenaraaste, marja-aroniat, appelsiininkuoriraaste, rouhitut pähkinät ja öljy taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (ø noin 20 cm).
  5. Paista uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Tarkista kakun kypsyys cocktailtikulla keskeltä kakkua. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Kumoa kakku leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
  6. Mittaa hillokkeen aineet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Jäähdytä.
  7. Valmista täyte. Vaahdota kauravispi. Sekoita kauralevite ja mausteet vaahtoon.
  8. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Kokoa kakku laittamalla alimmaisen levyn päälle puolet täytteestä ja hilloke. Paina päälle toinen kakkulevy ja levitä päälle loput täytteestä. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.
  9. Koristele kakku kukilla, pähkinöillä ja omenalastuilla.

Vinkki!

Voit jakaa kakkutaikinan myös kahteen jauhotettuun irtopohjavuokaan (ø noin 20 cm). Tällöin paistoaika on lyhyempi, noin 30 minuuttia.

Kommentoi »