Oodi kotipihan antimille! Mehevän marja-aronia-omenakakun sisältä löytyy syksyn kiinnostavin hilloke
3 h 20 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
2 h 50 minMuhkea kakku mehevöitetään omenaraasteella sekä kirpeällä ja vitamiinirikkaalla marja-aronialla. Kotoisaa marjaa juhlistetaan myös kakun välistä löytyvässä hillokkeessa.
MA
5
Kuvat
Julkaistu 15.9.2022

Oodi kotipihan antimille! Mehevän marja-aronia-omenakakun sisältä löytyy syksyn kiinnostavin hilloke
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 3–4 (300 g)omenaa
- 2 dlmarja-aronian marjoja
- ½ ps (à 125 g)pekaanipähkinöitä
- 1luomuappelsiinin raastettu kuori
- 3munaa
- 3 dlfariinisokeria
- 3½ dlvehnäjauhoja
- 1½ tlleivinjauhetta
- 3 tlkanelia
- 1½ tlinkivääriä
- 2 tlvaniljasokeria
- 1½ dlrypsi- tai auringonkukkaöljyä
Vuoan leivitys
- 1 rklmaidontonta margariinia
- 2 rklkorppu- tai pankojauhoja
Marja-aroniahilloke
- 2 dlmarja-aronian marjoja
- 1appelsiinin mehu
- ¼ tlneilikkaa
- ¾ dlhillosokeria
Vegaaninen tuorejuustotäyte
- 1 prk (2 dl)kauravispiä (esim. Planti)
- 300 gmaustamatonta kauralevitettä (esim. Oatly)
- 1½ dltomusokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 1luomusitruunan raastettu kuori
Koristelu
- syötäviä kukkia (esim. krysanteemeja)
- ½ ps (à 125 g)pekaanipähkinöitä
- ½ ps (à 55 g)maustamattomia tai mansikanmakuisia omenalastuja (Earth Control)
Marja-aronia-omenakakku – ohje:
- Kuori ja raasta omenat. Puhdista marja-aroniat. Rouhi pähkinät. Pese appelsiini ja raasta kuori.
- Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen muna-sokerivaahtoon.
- Lisää omenaraaste, marja-aroniat, appelsiininkuoriraaste, rouhitut pähkinät ja öljy taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (ø noin 20 cm).
- Paista uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Tarkista kakun kypsyys cocktailtikulla keskeltä kakkua. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Kumoa kakku leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
- Mittaa hillokkeen aineet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Jäähdytä.
- Valmista täyte. Vaahdota kauravispi. Sekoita kauralevite ja mausteet vaahtoon.
- Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Kokoa kakku laittamalla alimmaisen levyn päälle puolet täytteestä ja hilloke. Paina päälle toinen kakkulevy ja levitä päälle loput täytteestä. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.
- Koristele kakku kukilla, pähkinöillä ja omenalastuilla.
Vinkki!
Voit jakaa kakkutaikinan myös kahteen jauhotettuun irtopohjavuokaan (ø noin 20 cm). Tällöin paistoaika on lyhyempi, noin 30 minuuttia.

Marja-aroniasiirappi – katso ohje!
Maku

Punajuuri-suklaakakku
Maku

Pähkinä-omenakakku – omppua kahdessa kerroksessa, päällä koreilemassa ja taikinassa mehevöittämässä
Kotivinkki

Paistettu omenajuustokakku hurmaa kahdella makukerroksellaan: karamellisoituja omppuja ja pihlajanmarjoja!
Kotivinkki

Omenajuustokakku yhdistää suloisesti karamellisoidut omenat, kanelin, vaniljan ja kauran – joko saa maistaa?
Unelmien Talo&Koti

Satumainen omenahyvekakku yhdistää mehevän omenahillokkeen, vaniljakreemin ja pehmeän marenkikuorrutuksen
Maku

Puolukka-britaruudut – kirpeän marjan ja makean kinuskin täydellinen liitto
Maku

Palsternakka-vaahterasiirappikakku
Maku